NADA TOPČAGIĆ OTKRILA NAJNOVIJE DETALJE UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ! Evo šta se ZAISTA DEŠAVALO u Borči kobne noći
Jelena Marjanović i Nada Topčagić, Foto: Privatna arhiva, Kurir

SEĆANJE

NADA TOPČAGIĆ OTKRILA NAJNOVIJE DETALJE UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ! Evo šta se ZAISTA DEŠAVALO u Borči kobne noći


Nesrećna žena je 2. aprila 2016. godine sa suprugom Zoranom i njihovom ćerkom Janom otišla na nasip Crvenka u Borči na trčanje

Objavljeno:

Estradna umetnica i bliska prijateljica pokojne Jelene Marjanović kaže da joj drugarica sve više nedostaje i da je izgubila svaku nadu da će se istina ikad saznati

Danas se navršavaju tri godine od brutalnog ubistva pevačice "Granda" Jelene Krsmanović Marjanović (33), čija smrt ne prestaje da intrigira javnost Srbije.

Nesrećna žena je 2. aprila 2016. godine sa suprugom Zoranom i njihovom ćerkom Janom otišla na nasip Crvenka u Borči na trčanje. Ubica ju je tada presreo na nasipu i zadao joj devet udaraca u glavu nepoznatim predmetom, ostavivši je u vodi kanala. Jelenino telo nađeno je sutradan, a od tada do danas nisu razjašnjene okolnosti zločina, koji je pune tri godine obavijen velom misterije.

Slučaj se vraća na početak

Pevačica Nada Topčagić bila je jedna od najbližih prijateljica pokojne Jelene.

Kako kaže za Kurir, prijateljica joj svakim danom sve više nedostaje.

Mnogo mi nedostaje, a naročito u proleće, koje me je uvek vezivalo za nju. Sećam se kako je u proleće sadila cveće, odlazile smo u rasadnike, a onda je jednog proleća pre tri godine ubijena. Kad god suprug i ja prođemo kroz Borču, razmišljam: Bože, koliko puta je moja Jeca išla ovuda, prolazila s Janom, odlazila na televiziju... Evociramo uspomene kad god prođemo, s tugom je se sećam - kaže za naš list poznata pevačica.

Kako kaže, od zločina je prošlo toliko vremena da je izgubila svaku nadu da će se istina ikad saznati i da će ubica biti priveden pravdi.

Folkerka je opisala i poslednji susret sa svojom prijateljicom, koji se dogodio samo nekoliko dana pre tragedije koja je zadesila porodicu Marjanović, ističući da vreme nije zalečilo bol koji oseća prema Jeleni.

Moj zadnji susret sa njom je bio 7-8 dana pre ubistva, išli smo na more. Čuli smo se oko te pesme i rekla mi je da sam super pevala u jednoj emisiji, rekla mi je da odlično izgledam. Tada mi je rekla da je mrtva umorna i smorena. To je bilo samo tri dana pre nego što će se to desiti. Kada su mi javili da je nestala, nisam verovala, mislila sam su to uradili zbog reklame - objašnjava Nada.

Sve su pronašli, sve ubice su našli i sva ubistva su rešili, a ovo ne mogu. Ne mogu da pronađu počinioca, ne mogu da otkriju istinu i mislim da se to nikad neće rešiti. Taj slučaj se stalno vraća na početak. Sada se pojavljuju priče, te ovaj video čoveka i ženu... pa što to nisi rekao odmah, istog dana, nego posle dve godine - priča Topčagićeva.

Onda kad čujem da je imala nekog... Ma, koga je ona imala?! Da je imala nekog ona bi bila sa džipovima, bila bi silikonka! Ona je imala teret na sebi, kakva švaleracija?! Oblačila se skromno. Ona je bila na relaciji kuća, vrtić, kuhinja, pevanje u studiju - ispričala je Topčagićeva za Pink i dodala:

Sve je utihnulo

S tugom u glasu, Nada ističe "da je sve utihnulo otkako Jece nema".

- Ona nas je držala zajedno i okupljala. Ništa nije isto bez nje. Suprug se čuje sa Zoranom, a pojavićemo se i na pomenu, taman da se vidimo sa svima. Ne mogu da verujem da je nema, mnogo mi je sve ovo tužno - rekla je ona za Kurir.

Podsetimo, posle nešto više od godinu dana od ubistva Jelene Marjanović policija je uhapsila njenog muža Zorana. On je i dalje jedini osumnjičeni za zločin, ali je posle 10 meseci provedenih u pritvoru pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

- Optužnica protiv Zorana dva puta je vraćana na dopunu. Sada se čeka da nova, treća optužnica bude podignuta ili da tužilaštvo odustane od istrage - objašnjava naš izvor.

Marjanovići spremaju pomen na groblju Vladimir: Neko je ubio to divno stvorenje

Vladimir Marjanović, svekar ubijene pevačice, rekao je juče da se porodica sprema za današnji odlazak na groblje i obeležavanje tužne godišnjice. On je u razgovoru s novinarima istakao "da su prethodne tri godine prošle kao tren". - Zoran ne može da radi, da komponuje. On tek sada shvata zapravo šta se dogodilo. Bol je neprolazna. Nerazdvojni su bili. Kao nokat i meso. Jelenu smo držali kao malo vode na dlanu. Teško je živeti sa saznanjem da ju je neko ubio, to divno stvorenje - rekao je svekar ubijene pevačice uoči pomena. Marjanović se osvrnuo i na to kako se sa stravičnim gubitkom nosi njegova sedmogodišnja unuka Jana, Jelenina i Zoranova ćerka, koja je prerano ostala bez majke.

- Jana i dalje traži majku. Ponekad moli da svi izađemo iz sobe i plače. Pitam se kako da je zaštitimo. Šta će biti kad na internetu vidi sve one detalje koji su pisani o njenoj majci - zapitao se Vladimir.

Mišljenja

Marko Nicović, bivši šef beogradske policije, smatra da je istraga ubistva Jelene Marjanović od samog početka vođena u pogrešnom smeru.

- Pogrešno je što su istragu usmerili ka mužu i porodici. Tu je izgubljeno vreme, a u obzir nisu uzete druge opcije. Zašto bi muž ubio ženu koja je donosila najviše novca u kuću? Greška je napravljena i uništavanjem mesta zločina, po kome su mnogi vršljali. Trebalo bi tražiti ko je finansirao njen uspeh na estradi, ko joj je pomogao, neko ko je svakako moćniji od njenog muža - objašnjava Nicović.

Advokat Nebojša Milosavljević navodi da se istraga bliži kraju i da veruje da će uskoro sve biti rešeno.

- Verujem da će tužilaštvo uskoro odlučiti hoće li biti podignuta optužnica ili će se obustaviti istraga. Izvedeni su brojni dokazi, na tužilaštvu je da proceni da li su oni valjani. Od početka imam teoriju da je ovde reč o složenoj situaciji i da se moraju utvrditi DNK tragovi koji su pronađeni na odeći, patikama, kao i tragovi krvi s leve strane kanala. Treba ispitati sve telefone koji su se u to vreme našli na poziciji kanala i tek onda će se doći do kraja - kazao je Milosavljević.

Advokat Predrag Savić, pravni zastupnik porodice Krsmanović, Jeleninih rođaka, kaže da su istražitelji zbog propusta u istrazi i samom uviđaju daleko od rešenja slučaja.

- Krsmanovići su veoma razočarani, imaju utisak da neko sprečava da se radi na predmetu, jer deluje kao da mnoge greške ovde nisu slučajnost. Porodicu muči i misterija stana koji je Jelena navodno posedovala. Još uvek ne znamo koju je imovinu ona imala. Pretpostavlja se da je postojao neki stan kome se ne može ući u trag. Ne znamo da li ga je kupila ona ili njen pokojni otac. Trebalo bi krivično istražiti taj stan i videti da li on ima veze sa ovim slučajem - rekao je Savić.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.