NJEGOVIM GLASOM PEVALA JE CELA SRBIJA: Održana komemoracija povodom smrti Dobrice Erića! EVO KAKO JE ISPRAĆEN
Dobrica, koji je prvu zbirku pesama objavio pre 60 godina, mnogim svojim kolegama ostavio je divne uspomene!, Foto: Printscreen

EMOTIVNO!

NJEGOVIM GLASOM PEVALA JE CELA SRBIJA: Održana komemoracija povodom smrti Dobrice Erića! EVO KAKO JE ISPRAĆEN

Dobrica, koji je prvu zbirku pesama objavio pre 60 godina, mnogim svojim kolegama ostavio je divne uspomene

Objavljeno:

Komemoracija Dobrici Eriću održana je u Udruženju književnika, a njegovi prijatelji i saradnici govorili su o njemu s puno pijeteta i sete, ističući njegovu veličinu i sve ono što je ostavio budućim generacijama u amanet.

"Bio je dukat na jeziku. Njegovim glasom pevala je cela Srbija. On je pesnik kao glas našeg naroda, oplemenio je i dečju dušu i svakog blagonaklonog prijatelja", rekao je Miljurko Vukadinović.

Dobrica, koji je prvu zbirku pesama objavio pre 60 godina, mnogim svojim kolegama ostavio je divne uspomene, a kako su istakli, iako je ostala velika praznina, on će ostati upamćen kao veliki umetnik koji je pisao za sve ljude, od sedam do 77 godina.

"Dobrica je cvet srpske poezije, jedan cvet koji možemo nazivati erićevac jer je on zapravo progovorio o svakom cvetu, travi, lišću, sve ono što čini prirodu, zapravo saglasje između prirode i životodajnosti bilo je suštinska osnova pesništva Dobrice Erića. Svaka njegova reč je dukat, iz vukovske riznice. Njegova melodija je promenila sve nas, posebno decu", ispričao je Radomir Andrić.

Mirjana Bulatović se takođe prisetila Dobrice.

"Verujem u besmrtnost svih božjih ljudi, a posebno u besmrtnost Dobrice Erića. Zašto bi bog ugasio plamen poezije koji je upalio u njegovom srcu? Dobrica je bio pesma s raširenim rukama koja će sada nebom da odzvanja. Čudesni svitac, sanjar, Dobrica čobanska torbica napustio je privremeno zemaljsku kuću i vratio se u svoj lepši dom", kazala je Mirjana.

Prijatelji su u čast velikog književnika čitali njegove pesme, kao i telegrame koji su pristigli, između ostalih i predsednika Aleksandra Vučića.

BONUS VIDEO:

MILOŠ TOMIĆ: O muzičkim traumama i najglupljim filmovima (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.