GORE TRI SELA U NEGOTINU: Požar zahvatio površinu od 550 hektara
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

NEKOLIKO POŽARA U NEGOTINU I KLADOVU

GORE TRI SELA U NEGOTINU: Požar zahvatio površinu od 550 hektara

Požar se proširio i na okolno nisko rastinje i suvu travu, a ugrožene su i šume

Objavljeno:

Negotinski i jabukovački vatrogasci satima na Pojana Lungu gase požar koji se proširio na atar čak tri krajinska sela u površini od 550 hektara.

Požar je evidentiran na više mesta u ataru Pojana Lungu, između Pravne, Jabukovca i Urovice, prema Klokočevcu. Vatra gori već drugi dan, a uzrok je, najverovatnije, nesavesno paljenje biljnih ostataka na njivama. Požar se proširio i na okolno nisko rastinje i suvu travu, a ugrožene su i šume.

I pored apela da ne pale strništa, sa prvim prolećnim radovima u poljoprivredi, ratari su, nesavesnim rukovanjem vatrom na otvorenom, prouzrokovali poslednjih dana nekoliko velikih požara i to ne samo na teritoriji opštine Negotin, već i susednog Kladova.

U lokalizovanju požara učestvovali su pripadnici Vatrogasno-spasilačkih jedinica iz ovih opština, ali i Dobrovoljna vatrogasna društva iz Jabukovca i Grabovice.

Zbog povećanog broja požara Odeljenje za vanredne situacije u Boru apelovalo je na građane da ne spaljuju nisko rastinje, jer time izlažu opasnosti i sebe i svoje komšije, ali i materijalna dobra.

-Nepoštovanje zakonskih mera zaštite od požara povlači prekršajnu odgovornost za koju su propisane novčane kazne, za fizičko lice 10.000 dinara, a za pravno lice od 300.000 do 1.000.000 dinara- navode u Odeljenju za vanredne situacije u Boru.

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.