NOŽEM PROBAO DA SE UBIJE U ŠKOLI: Kada je ispričao psihologu šta mu je OTAC SVE RADIO odmah su zvali policiju!
Kako je ovaj dečak ranije, uz prisustvo majke, ispričao za medije, otac ga je prvi put silovao 2015. godine, Foto: Shutterstock

HOROR u zaječaru

NOŽEM PROBAO DA SE UBIJE U ŠKOLI: Kada je ispričao psihologu šta mu je OTAC SVE RADIO odmah su zvali policiju!

Kako je ovaj dečak ranije, uz prisustvo majke, ispričao za medije, otac ga je prvi put silovao 2015. godine

Objavljeno:

Krivično veće Višeg suda u Zaječaru objavilo je u sredu nepravosnažnu presudu kojom je Bratislav V. (46), iz jednog sela kod Knjaževca, osuđen na pet godina zatvora zbog produženog krivičnog dela obljube nad detetom. On je optužen da je od 2016. do 1. juna 2017. u više navrata silovao svog sina, koji ima 14 godina.

Kako je ovaj dečak ranije, uz prisustvo majke, ispričao za medije, otac ga je prvi put silovao 2015. godine, u kupatilu porodične kuće, kada je bio u petom razredu osnovne škole.

- Zlostavljanje se nastavilo sve do 2017, a kulminiralo je kada me je prisilio da ga oralno zadovoljim. Nakon toga, krišom sam uzeo nož iz kuće i u školi pokušao da se ubijem jer više nisam mogao da živim sa tim - ispričao je dečak.

Njegova majka kaže da je njen suprug krvnički tukao dečaka.

- Za najmanju sitnicu naterao bi ga da se skine, nakon čega ga je tukao, najčešće vojničkim opasačem. Ni sama ne znam koliko mi je puta dete modro išlo u školu. Osim kaišem, moj suprug je sina tukao i motkom, ali i pesnicama - ispričala nam je majka.

Po njenim rečima, on je sina prvi put istukao kada je ovaj imao samo šest meseci.

- Dete je plakalo, a moj muž je došao sa posla i kazao mi: "Ućutkaj ga, jer sam umoran i hoću da spavam" - seća se majka. - Rekla sam mu da ide u drugu sobu i legne, te da mu niko neće smetati. On se tada razjario, oteo mi dete i bacio ga na krevet. Beba je sa kreveta pala na pod, a moj suprug se samo okrenuo i otišao u drugu sobu da spava.

Odveo ga da ga okupa, pa ga silovao

Mališan je, kako je ispričao, prvi put silovan kada je imao jedanaest godina. Navodno, to se dogodilo dok ga je otac kupao. Po rečima dečaka, nakon silovanja, otac mu je zapretio da majci ništa ne sme da priča. U protivnom, obećao mu je da će ga "prebiti tako da će ga zapamtiti".

- Nakon toga uvek sam gledao da, nekako, udesim da me okupa majka. Međutim, otac je, povremeno, insistirao na tome da me on kupa. Majka ga se bojala i ništa nije smela da mu kaže - ispričao je dečak.

Scenario je uvek bio identičan, sve dok dečak nije odlučio da pokuša se ubije. Ukrao je nož iz kuće i otišao u školu. Tamo je pokušao da sebi oduzme život, ali su ga nastavnici primetili i sprečili u tome. Psihologu je ispričao šta se događa kod kuće...

Odmah su obavešteni policija i centar za socijalni rad, koji su majku i sina smestili u sigurnu kuću. Zbog ozbiljnosti optužbi policija je sprovela istragu koja se okončala hapšenjem oca.

- Sumnjala sam da se nešto dešava, ali nisam mogla ništa da dokažem. Posumnjala sam, najpre, kada mi je dete plačući kazalo da ne želi da ga kupa otac - ispričala nam je dečakova majka, dodajući da se plaši za svog sina koji je sada "pod stalnim nadzorom lekara i pije gomilu lekova".

Žalba tužilaštva

Više javno tužilaštvo u Zaječaru je tražilo da se Bratislav V. osudi na kaznu od osam godina robije. Kako je rečeno za "Novosti", oni će se žaliti na presudu i zahtevati da se ocu dečaka izrekne veća kazna.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.