BOGATI VRANJANAC veza balkanskih klanova sa narko-kartelima!
Srpska i rumunska policija u istrazi krijumčarenja tone i četrdeset 40 kilograma kokaina došle su do operativnih saznanja da su ovaj tovar belog praha organizovali crnogorski državljani, Foto: Dado Đilas

uspešna akcija

BOGATI VRANJANAC veza balkanskih klanova sa narko-kartelima!

Kada su vreće izvučene na obalu, umesto tela pronašli su kokain

Objavljeno: 09:29h

Srpska i rumunska policija u istrazi krijumčarenja tone i četrdeset 40 kilograma kokaina došle su do operativnih saznanja da su ovaj tovar belog praha organizovali crnogorski državljani I.D. navodni vođa "škaljarskog klana"iz Kotora, kao i izvesni D. T. (31) iz Vranja.

Policije dveju zemalja imaju podatak da je I.D. za kojim je Crna Gora raspisala crvenu Interpolovu poternicu zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju dve likvidacije posredstvom Vranjanaca, koji živi u Kolumbiji, kupio ovu količinu droge kako bi je distribuirao po zapadnoj Evropi.

Navodno, novac su zajednički uložili u ovu nabavku, čija je vredost na crnom tržištu oko 30 miliona evra.

-Tovar je iz Južne Amerike morskim putem stigao do Rumunije, a odatle je trebalo da bude prošvercovan kopnom, preko razgranate mreže saradnika zemalja Zapadne Evrope, pišu Novosti.

Čini se, međutim, da su toliko bili sigurni i bahati, pa im je popustila pažnja. Tokom pretovaranja u kombi bukureštanskih tablica, u okrugu Tulča, ispao im je kilogram ovog narkotika. Policija je odmah obaveštena i krenulo se u prikupljanje informacija. Dva dana, kasnije, međutim na ušću Dunava u Crno more , kod gradića Sveti Đorđe, mešrani su primetili prevnutu barku oko koje su bile čudne vreće.

-U prvi mah su pomislili da je reč o migrantima koji su se podavili u moru- pišu Novosti.

Kada su vreće izvučene na obalu, umesto tela pronašli su kokain. Izmereno je ukupno 1,04 tone belog praha , čija je čistoća oko 90 procenata. U Rumuniji su potom uhapšeni Vranjanci Tode Krstić (51) i Nenad Cvetković (43) inače zaposleni kao vozači u transportnom preduzeću, u vlasništvu bliskog saradnika D.T.

-D.T. koji se ranije drugačije prezivao, prema operativnim saznanjima predvodi međunarodnu kriminalnu grupu koja se bavi švercom kokaina iz Južne Amerike u zemlju EU- .

- Članovi imaju precizno podeljene uloge i zadatke. U Srbiji je više puta hapšen ,ali su prijave mahom odbačene.

Inače, ovaj Vranjanac u inostranstvu poseduje mnoštvo restorana , skupocenih nekretnina i firmi i to mahom po Južnoj Americi. U Kolumbiji se skrasio i zasnovao porodicu. U rodni grad dolazi dva puta godišnje. Njegova kriminalna ekipa je i dosad tesno sarađivala sa "škaljarskim klanom", ali i sa drugim mafijaškim grupama.

-On se uglavnom pojavljuje kao kupac, odnosno neko ko direktno kupuje od južnoameričkih kartela. Kada se od nejga uzima kokain je nešto jeftiniji na veliko jer nema drugih koji se ugrađuju. Istražuje se informacija da je sada odlučio da sa škaljarcima napravi dil. Da on delom finansira kupovinu, a da zauzvrat oni rasture sve. Dobit bi delili.

U ovim narko-poslovima škaljarci tesno sarađuju sa jednim srpski mklanom čiji je vođa u zatvoru u Španiji, aliski saradnik se posle niza likvidacija i sam sklonio u Južnu Ameriku.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.