MIGRANTE KRILI U KAZANIMA ZA RAKIJU! U tovaru su bili naslagani KAO SARDINE, ono što su trpeli JE HOROR (FOTO)
U tovaru su bili naslagani KAO SARDINE, Foto: CARINA INFO

carina

MIGRANTE KRILI U KAZANIMA ZA RAKIJU! U tovaru su bili naslagani KAO SARDINE, ono što su trpeli JE HOROR (FOTO)

Oni su pronađeni na Batrovcima

Objavljeno: 15:12h

Carinici su 25. i 26. marta 2019. godine na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci za 24 sata sprečili 20 migranata da se u 7 kamiona i 1 isključenoj hladnjači prebace preko granice.

Neobičan prizor zatekao je carinske službenike na Horgošu kada su otvorili prikolicu kamiona koji je iz naše zemlje ka Mađarskoj prevozio kazane za pečenje rakije.

Najpre je skener uređaj registrovao ljudsku siluetu u jednom od pomenutih kazana, a carinici su potom uočili presečenu pa nanovo pomoću čiode i superlepka zalepljenu sajlu na prikolici – nedvosmislen znak da je u prikolicu neko ušao.

foto: CARINA INFO

Otvorivši tovar, carinici su zaista u unutrašnjosti jednog od kazana zatekli skrivenog Avganistanca.

foto: CARINA INFO

Istoga dana na Horgošu je zabeleženo još pet pokušaja migranata iz Avganistana da se sakriveni u kamionskim tovarima prebace preko granice sa Mađarskom.

Tako je u dva šlepera, domaćih registarskih oznaka čija su krajnja odredišta bile Velika Britanija i Poljska, snimak sa skenera pokazao tri ilegalca u tovaru auto-guma i još dva među džakovima hrane za pse i mačke.

foto: CARINA INFO

U kamionu poljskih registracija koji je iz Srbije ka Slovačkoj prevozio polistiren u pločama otkrivena su još dvojica državljana Avganistana.

I u prikolici kamiona srpskih registracija koji je čekao u koloni da izađe iz Srbije sa tovarom „karlsberg“ piva za nemačko tržište, carinici su, ugledavši presečenu sajlu, otkrili još dvojicu Avganistanaca.

1 / 4 Foto: CARINA INFO

Četvorica njihovih sunarodnika pronađeno je u isključenoj hladnjači makedonskih oznaka koja je od te zemlje ka Belgiji transportovala odeću, obuću i modne detalje.

Prethodnog dana carinici su pomoću skenera otkrili još trojicu „slepih putnika“ u kamionu bugarskih registracija koji se uputio ka Slovačkoj sa tovarom kozmetičkih proizvoda.

Pored Horgoša, skener je i na prelazu Batrovci 26. marta registrovao ilegalne putnike u tovaru opreme za navodnjavanje i delovima plastenika koje je turski kamion transportovao od te zemlje ka Nemačkoj.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.