KO SU BILI BRAĆA VIDAKOVIĆ? Ubijeni su u 6 godina razmaka, poznati u KRIMI KRUGOVIMA, šurovali s CRNOGORCIMA
Ubijeni su u 6 godina razmaka, Foto: Facebook/Vladimir Vidaković

likvidirani

KO SU BILI BRAĆA VIDAKOVIĆ? Ubijeni su u 6 godina razmaka, poznati u KRIMI KRUGOVIMA, šurovali s CRNOGORCIMA

Braća likvidirana u razmaku od šest godina

Objavljeno:

Ubijena braća Miloš i Vladimir Vidaković, bila su dobro poznata policiji. Jedan je pronađen mrtav u Medeljinu u Kolumbiji, drugi u Budvi. Miloš je likvidiran hicima iz vatrenog oružja, Vladimir jakom dozom narkotika. Obojica su dovođena u vezu sa brojnim krivičnim delima, bili dobro poznati po pucnjavama u Beogradu, zelenašenju, dilovanju i iznudama. Više puta su pravosnažno osuđivani, pišu beogradski mediji.

Pre nego što će biti likvidiran, Miloš je više puta ranjavan: 2009. je ranjen u okršaju u Pančevu, a iste godine je učestvovao u pucnjavi u Pančevu, kada se sa četvoricom mladića jurio automobilima. Aprila 2013. ranjen je u zemunskom naselju Nova Galenika. Nešto ranije, u oktobru 2005. godine teško je povređen, dok je Zoran Lukić (24) njegov suvozač u BMW-u poginuo kada je Vidaković na Pančevačkom mostu automobilom probio ogradu i sleteo na prugu.

Javnosti je postao poznat još 2004. godine kada je sa dvojicom Pančevaca, posle prebrze vožnje centrom Beograda pretukao policajce koji su ih zaustavili.

Ubijen je 2. jula 2013. godine ispred Starog grada u Budvi, hicima iz pištolja. Sedeo je za šankom kada mu je s leđa prišao napadač sa crnim šeširom na glavi i u grudi mu ispalio tri hica. Ubica je potom krenuo da beži, ali je usput nasumično ispalio još nekoliko hitaca. Posle vatrenog obračuna, više od 500 ljudi, koliko ih je bilo kod zidina, u panici je počelo da vrišti i beži. Na desetine mladih zadobilo je povrede kad je krenuo stampedo. Padali su jedni preko drugih.

Teško ranjeni Vidaković umro je na putu ka bolnici. Samo nekoliko meseci ranije dobio je kćerku.

Vidaković je, inače, bio blizak saradnik Nikole Jovšića (30) iz Pančeva, čija je sestra Tamara Radulović (29) iste godine u maju slučajno ubijena u obračunu dve grupe mladića na proslavi povodom rođenja Jovšićevog sina u jednom beogradskom klubu.

U ranoj mladosti bio je poznat kao jedan od natalentovanijih košarkaša.

Sa Vidakovićem je u trenutku pucnjave bio njegov prijatelj, poznati košarkaš Ivan Koljević. On je policiji ispričao da se sve dogodilo veoma brzo, da je ubica prišao Vidakoviću s leđa, pucao u njega, a nakon zločina pobegao u pravcu hotela "Mogren".

Godinu dana posle ubistva, uhapšen je Miloš Delibašić, koji je, kako se sumnja, pripremio teren za ubistvo. Iznajmio je stan i garažu u naselju Vidikovac u Budvi, nabavio prevozna sredstva, kao i oružje. Njegovi saučesnici su se navodno dovezli motorom i likvidirali Vidakovića. Miloša Delibašića je srpska policija ubrzo posle hapšenja u Budvi dovela u vezu s ubistvom Nikole Bojovića (39), brata Luke Bojovića, koji je likvidiran 29. aprila prošle godine u centru Beograda. Dva ubistva objedinjena su u jedan postupak.

Za Miloševu smrt su u Specijalnom sudu u Beogradu na višegodišnje kazne zatvora osuđeni Miloš Vojinović i Slaviša Novaković.

Pretpostavlja se da je ubistvo Miloša Vidakovića plaćeno 50.000 evra i da ga je naručio Vidakovićev kum Strahinja Stojanović. Stojanović je, inače, dospeo u žižu javnosti i u avgustu 2018. godine kada je njegov džip dignut u vazduh.

On u tom trenutku nije bio u automobilu, ali jeste Olac Bilbao, bivša mis Marbelje, a u tom trenutku Stojanovićeva verenica. Ona je bila kolateralna šteta u ratu kriminalnih klanova povezenih sa Lukom Bojovićem. Zadobila je ozbiljne ozlede. Nakon toga, usledila je borba da joj ne amputiraju noge, a zahvaljujući veštini i stručnosti srpkih lekara, to se nije desilo.

O Miloševom bratu, Vladimiru Vidakoviću, nije se znalo toliko. Poznato je da je sa bratom učestvovao u mnogim kriminalnim radnjama, i dovođen je u vezu sa dilovanjem droge.

- Postojali su operativni podaci da je Vladimir Vidaković, posle smrti brata, razgranao posao sa narkoticima, pa čak i da poseduje laboratoriju za uzgoj marihuane u Španiji - priča izvor iz policije.

Otišao je u Kolumbiju kako bi, navodno, organizovao transport kokaina za Evropu. Taj kanal je funkcionisao nekoliko meseci.

Zasad se sumnja da je Vidakovića ubila konkurencija. Veruje se da je primenjen "recept smrti", kao i kod ubistva Nenada Opačića. On je namamljen, a zatim mu je poturena smrtonosna doza narkotika. Okolnosti Vidakovićeve smrti i dalje se istražuju.

Pronađen je mrtav u Medeljinu u Kolumbiji. Identifikovan je u jednoj od tamošnjih bolnica na osnovu dokumenta Srbije koji su bili na njegovo ime.

Kolumbijski mediji izvestili su o "sumnjivoj smrti Srbina turiste". Izvor Novosti iz srpske policije tvrdi da postoje sumnje da je on usmrćen jakom dozom narkotika. Inspektori u Kolumbiji istražuju na koji je način tačno Vidaković umro. Urađena je obdukcija i čekaju se rezultati.

Ubijeni Miloš i njegov stariji brat Vladimir često su viđani u društvu brojnih pevača i drugih estradnih ličnosti, među kojima su kreator Saša Vidić, kao i braća Marko i Nikola Rokvić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.