BAHATI LOPOV GA JE ZGAZIO KOLIMA, SAD DECA SKUPLJAJU NOVAC ZA NJEGOVU SAHRANU! Pirot je zbog Srđana zavijen u crno
Pirot je zbog Srđana zavijen u crno, Foto: facebook

TUGA DO NEBA

BAHATI LOPOV GA JE ZGAZIO KOLIMA, SAD DECA SKUPLJAJU NOVAC ZA NJEGOVU SAHRANU! Pirot je zbog Srđana zavijen u crno

Nesrećni mladić i njegova porodica poreklom su iz staroplaninskog sela Toli Do, ispod Midžora

Objavljeno:

Srđan Đošić (16) iz Pirota, koga je u subotu uveče ukradenim kolima usmrtio bahati vozač Milan Ćirić, bio je jedan od najmlađih aktivista za borbu protiv izgradnje malih hidroelektrana na rekama, a njegovi saborci iz grupe "Odbranimo reke Stare planine" dirljivim porukama oprostili su se od nastradalog tinejdžera.

Podsetimo, Milan Ćirić ukrao je automobil "fijat" sa parkinga u Pirotu i kod sela Blato udario je Đošića, koji je bio na biciklu i na mestu ga ubio, dok je njegovog druga Martina Tekavčića (23) teško povredio. Bahati lopov nije se zaustavio da pomogne povređenima, već je nastavio da vozi, a uhapšen je u taksiju nakon celonoćne policijske potrage.

- Sinoć je poginuo jedan od naših najmlađih boraca, Srđan. Dok drugu omladinu nije zanimala odbrana reka, on je uvek bio sa nama na dežurstvima po selima i protestima. Tuga pregolema. Počivaj u miru, naš dragi anđele - napisali su aktivisti i zamolili ljude dobre volje da se jave kako bi Srđanovoj porodici pomogli donacijama.

Nesrećni mladić i njegova porodica poreklom su iz staroplaninskog sela Toli Do, ispod Midžora.

- Srđan i njegov mlađi brat bili su poslednja deca u seoskoj školi, koja se zatvorila kada su oni završili četvrti razred. Nakon toga su se sa majkom preselili u selo Temska, gde su se mučili i nadničili - ispričali su meštani.

Rođaka nastradalog tinejdžera, koji je pohađao mlekarsku školu, za Kurir je objasnila šta se kobne večeri dogodilo.

- Srđan je u društvu dva druga biciklom krenuo kući kad ih je taj pijanac pokupio. Odmah je umro - kazala je potresena rođaka.

Milan Ćirić, koji je osumnjičen da je usmrtio Đošića, posle policijskog zadržavanja predat je tužilaštvu. - Za sada je utvrđeno da je on nakon udarca Srđanov bicikl vukao šest kilometara. Tu je ostavio auto, za koji je bio zakačen bicikl, pa je taksijem pokušao da pobegne. Istraga će utvrditi da li je bio pijan ili pod dejstvom narkotika - kaže naš izvor iz istrage, koji dodaje da je uhapšeni često dolazio u sukob sa zakonom.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.