KRVAVI UBICA IZ BEČEJA TRAŽI ODLAGANJE SUĐENJA ZBOG TUMORA NA MOZGU! Najnoviji detalji HORORA koji je potresao sve
Ubica Bane Jovanović, Foto: Printscreen/facebook

ČUDNO?

KRVAVI UBICA IZ BEČEJA TRAŽI ODLAGANJE SUĐENJA ZBOG TUMORA NA MOZGU! Najnoviji detalji HORORA koji je potresao sve

Nekoliko starešina suspendovano jer su se družili sa osumnjičenim Jovanovićem, a ovaj zločin uzdrmao je i kikindsku policiju.

Objavljeno: 22.03.2019. 07:33h

 Advokat Baneta Jovanoviać (52), zvanog Safet, iz Bečeja optužen zbog dvostrukog ubistva, dostavio  je  dokumehntaciju da je Safet  ima tumor na mozgu i zahtevao je od suda da odloži zakazano ročište, piše Blic.

- Stigao je zahtev od branioca Baneta Jovanovića da se odloži glavni pretres koji je zakazan za 27. mart. Kako branilac navodi, on je u teškom zdravstvenom stanju i predstoji mu operacija tumora na mozgu, zbog čega predlaže odlaganje suđenja na duži period. Sud će odlučiti da li će pretres biti održan bez njega ili u njegovom prisustvu - kaže za "Blic" Rajko Maravić, portparol Višeg suda.

Zbog bolesti Jovanović je u Specijalnoj zatvorskoj bolesti u Beogradu, a optužnica ga tereti za teško ubistvo dve osobe, za teško ranjavanje dvoje, nanošenje povreda i neovlašćeno nošenje oružja.

Jovanovićev zahtev je, međutim, odbijen i glavni pretres u ovom slučaju ipak će se održati 27. marta u Subotici, saznaje "Blic". Prema saznanjima "Blica! Jovanović je iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu vraćen u Okružni zatvor u subotici.

- Njegovo zdravstveno stanje nije u tolikoj meri narušeno da ne bi mogao da bude prisutan u sudnici - rečeno je "Blicu".

Prema optužnici Bane Jovanović je 20. marta u Bečeju teško ranio nevenčanu suprugu Jelenu Stojkov (29) koja je preminula nakon par dana u Novom Sadu, a pucao je i u Jeleninog stanodavca Imrea Jožu (70). Krvavi pir je nastavio u Molu gde je ubio Matiju Petrovića (28) i ranio njegovu ženu Renatu Vrecko (31) koja je u tom trenutku u rukama držala četvoromesečnu bebu. Nemilosrdni ubica je ranio i Matijinog sina Petra (11) i snaju Natašu Sunomar (23).

Nakon izvršenja krivičnih dela Jovanović je pobegao u Mađarsku, a potom u Nemačku gde je uhapšen 66 dana nakon ubistava. U Srbiju je izručen novembra 2016. godine.

U toku dokaznog postupka, prema navodima psihijatra Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, Jovanović je osoba koja iskazuje nestabilnost u ponašanju, a neposredno pred delikatnu situaciju popio je veću količinu alkohola, lekove za smirenje, ali ne i terapiju prepisanu zbog dijabetesa, te je bio u stanju emocijalne napetosti.

Ovaj zločin je prodrmao i kikindsku policiju pa je, po nalogu ministra Nebojše Stefanovića, nekoliko starešina suspendovano jer su se družili sa osumnjičenim Jovanovićem. Suspendovani su načelnik PS Zdravko Kašai, zamenik komandira Milan Brojčin i šef dežurne službe PU Kikinda Momir Savić.

Nekoliko dana posle dvostrukog ubistva, policija je uhapsila Mirka Pavlova i Tivadara Kolompara, osumnjičene da su Jovanoviću pomogli da prerušen u migranta pobegne u Mađarsku.

Nataša Sunomar, koju je Safet u pomahnitalom piru teško ranio, fizički se oporavila od zadobijenih povreda, ali psihički nije. Kako je tada ispričala za "Blic" rekla je da od kobnog dana njena porodica praktično ne spava.

- Od tada ne spavamo, mali Petar, Matijin sin, i dalje ima bolove. Strah ga je od zlikovca - napominje Nataša.

Nataša ne želi da se seća masakra, ali nažalost, nikada neće zaboraviti užasne scene, Matijino nepomično telo u hodniku dok mu je iz usta tekla krv. Neće zaboraviti ni majčinsku, instinktivnu reakciju Renate, koja je svojim telom od metaka zaklonila četvoromesečnu ćerkicu Huanitu, bolni plač jedanaestogodišnjeg Petra, koji je pogođen u noge.

- Niko od nas ne zna zašto je Matiju i Jelenu ubio, priča se zbog osvete i ljubomore. Ali šta mu je nevino dete zgrešilo i mi žene, pa da puca u nas? - pita Nataša.

Kobnog dana, pomahnitali Jovanović je u Bečeju oko 19 sati uveče ubio nevenčanu suprugu Jelenu Stojkov i ranio Jože Imrea od koga je Jelena iznajmila stan. Potom je kolima otišao u Mol i oko 20 sati sa tri hica ubio poznanika Mariju Petrovića, ranio njegovu suprugu Renatu, koja je držala četvoromesečnu bebu, zatim njihovog sina Petra i snaju Natašu Sunomar. A onda je pobegao.

Kako su ispričali napadnuti u Molu, Safet je u njihovu kuću upao sa pištoljem u ruci dok je porodica sedela i večerala. Bez reči je zapucao u Matiju, a potom besomučno počeo da puca u ostale... Nije ga zanimalo što su tu bila i deca.

- Bilo je strašno, mislila sam da će nas sve pobiti. Krajičkom oka sam primetila da se Matija pridigao i krenuo za Jovanovićem, koji je krenuo ka vratima. Čula sam još nekoliko hitaca. Bez razmišljanja sam se uputila u tom pravcu i ugledala nepomično Matijino telo u hodniku. Iz usta mu je tekla krv. Pokušala sam da ga pridignem, ali nisam imala snage jer sam i ja bila pogođena - ispričala je tad Nataša.

Kako je objasnila, kada je Safet ušao bebica je ležana na krevetu.

- Njen trogodišnji brat Alehandro igrao se kraj male Huanite. Čim je Safet zapucao, Renata je zgrabila bebu i okrenula se na bok da je zaštiti. Tada ju je metak pogodio u rame. Još mi u ušima odzvanja vrisak preplašenih mališana, ali i bolni plač jedanaestogodišnjeg Petra, koji je pogođen u noge - ispričala je ona.

Kako je nakon masakra objasnio Alen Petrović iz Ade, Natašin suprug, uverek je da je Safetova bolesna zavist dovela do pucnjave u kući njegovog starijeg brata u Molu, ali i iste večeri u Bečeju.

- Safet je bio zavidan čak i ako bi neko imao bar 10 evra više od njega. Smetalo mu je i to što neko ima nešto da jede - rekao je on.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media