SRBIN IZREŠETAN U JOHANESBURGU SARADNIK ARKANOVIH UBICA?! U njega su sasuli 15 metaka dok je kucao SMS
Jugoslav je bio saradnik Arkanović ubica, Foto: Printscreen/youtube

osveta ili?

SRBIN IZREŠETAN U JOHANESBURGU SARADNIK ARKANOVIH UBICA?! U njega su sasuli 15 metaka dok je kucao SMS

Smiljkić je pao, i dok se jedan atentator vratio u hondu, drugi mu je prišao i pucao dva puta u lice, kroz vizir kacige

Objavljeno: 20.03.2019. 16:13h
  • 65

Beograđanin Jugoslav Smiljkić (52), koji je likvidiran u subotu u Johanesburgu, navodno je bio u bliskoj vezi sa Dobrosavom Gavrićem i Milanom Đuričićem, ubicama Željka Ražnatovića Arkana, a da li je usmrćen zbog toga istražuje južnoafrička policija.

 

Bio je u bliskoj vezi sa Dobrosavom Gavrićem
Bio je u bliskoj vezi sa Dobrosavom Gavrićemfoto: Printscreen / Kurir TV

Iako je jedna od pretpostavki da je ubijem u nastavku rata balkanskog podzemlja započetom pre dve decenije, istražitelji ne odbacuju mogućnost da je Smiljkić, kod koga su nađena češka dokumenta, likvidiran zbog neraščišćenih računa u vezi sa švercom i prodajom narkotika.

Ono što je za sada poznato jeste da je Smiljkić ubijen u Rudepurtu, predgrađu Johanesburga, u subotu pre podne. Vozio je motor, ali se zaustavio pored puta i izvadio mobilni telefon da bi nekome poslao poruku.

U tom trenutku iza njega se zaustavila "crna honda akord" u kojoj su se nalazile četiri osobe. Iz honde su istrčala dvojica egzekutora, obučena u crno, s fantomkama na glavama, maskirani naočarima za sunce, dok su na rukama imali rukavice. U Smiljkića ispalili su najmanje deset metaka. Smiljkić je pao, i dok se jedan atentator vratio u hondu, drugi mu je prišao i pucao dva puta u lice, kroz vizir kacige. Zatim je i on utrčao u kola i pobegli su.

Mediji u Južnoafričkoj Republici pišu da tamošnji istražitelji porveravaju sve njegove kontakte u toj zemlji, ali i da se istražuju njegove češke veze, jer su dokumenta koja je dobio u Pragu nađena kod njega i sa njima je i ušao u zemlju na Rtu dobre nade. Pretpostavka je da je za te papire morao da u Češku unese veću sumu novca, a možda i da otvori firmu. Istražitelji u Johanesburgu ispituju da li je Smiljkić imao bilo kakve veze i sa saradnicima Darka Šarića, koji čeka pravosnažnost presude za trgovinu kokainom, i za koga se verovalo da se izvesno vreme skrivao upravo na jugu afričkog kontinenta.

foto: Dado Đilas

Interesantno je da Smiljkić u Srbiji nije dovođen u vezu sa ozbiljnijim kriminalom. Privođen je samo zbog tuče na splavu pre 15 godina, i to za vreme proslave momačke večeri jednog njegovog prijatelja.

Istražitelji proveravaju kontakte Smiljkića, koji je mladost proveo na Zvezdari, sa ljudima iz beogradskog podzemlja. Prema nepotvrđenim informacijama, Smiljkić je pre više od deceniju otišao iz Srbije, ali se stalno vraćao u domovinu. Posebno je interesantno da je izvesno vreme proveo i u Brazilu, pa se ispituje da li je u zemlji fudbala i sambe imao kontakata sa našim kriminalcima koji su davno pobegli iz Srbije i koji iz te južnoameričke zemlje rukovode krijumčarenjem narkotika. Takođe se proverava da li je Smiljkić u Srbiji bio vlasnik neke firme.

Smiljkić u Srbiji ima maloletnog sina, suprugu, i majku. Otac i sestra su mu preminuli, a majka živi na relaciji Beograd - selo nadomak prestonice. Poznanici porodice Smiljkić kažu da je Jugoslav pre nekoliko meseci posetio selo u kome mu živi majka, ali niko nije mogao da precizira čime se bavio, ni od čega je zarađivao. Poznato im je da je Jugoslav boravio u inostranstvu, ali ne i u kojim je sve državama živeo.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media