10 GODINA ZA MONSTRUMA KOJI JE TUKAO IVANU, SEKAO JE NOŽEM I PRŽIO PEGLOM! Ovaj detalj može da ga IZVUČE NA SLOBODU
Uslovna ili 10 godina?, Foto: Printscreen/facebook

au!

10 GODINA ZA MONSTRUMA KOJI JE TUKAO IVANU, SEKAO JE NOŽEM I PRŽIO PEGLOM! Ovaj detalj može da ga IZVUČE NA SLOBODU

Ako ranije nije osuđivan, on može da dobije i uslovnu osudu.

Objavljeno: 10:06h

Monstrumu, koji je zverski pretukao devojku, preti 10 godina zatvora!

Đorđe Lacković (24) iz Klenja, koji je devojci Ivani Filipović motkom polomio rebra, probio joj plućnu maramicu, nožem sekao butine i peglom pekao telo, sumnjiči se za nasilje u porodici. Svedočenje njegove bivše devojke, kako pišu meidji, biće presudno u istrazi koja predstoji.

Beogradski advokat Dragomir Mrdalj za Alo je rekao da će on verovatno pokušati da se nagodi da bi se izvukao blažom kaznom.

Zakon kaže da je kazna od dve do 10 godina kada usled nasilja u porodici dođe do teških telesnih povreda. Pitanje je da li ovaj slučaj može da opstane kao krivično delo nasilja u porodici jer oni nisu živeli u vanbračnoj zajednici. Realnije je da se kvalifikuje ili osudi za krivično delo nanošenja teških telesnih povreda, za šta je predviđena kazna zatvora i do pet godina. Ako ranije nije osuđivan, on može da dobije i uslovnu osudu.

Konačnu odluku donosi sud, a kakvu će kaznu dobiti zavisi od utvrđenih činjenica u slučaju. Nije isključeno da će on da pokuša da sklopi sporazum o priznanju krivice i dobije blažu kaznu - uslovnu ili kaznu kućnog zatvora. Nanogica ili kućni zatvor su mogući samo ako je izrečena kazna do godinu dana zatvora - objašnjava Mrdalj.

Podsetimo, Lacković je u iznajmljenom stanu u Novom Sadu Ivanu udarao pesnicama i šutirao. Njena majka je ispričala da ju je tukao od radijator sve dok radijator nije iščupao iz zida.

- Prst joj je polomio da se ne bi branila. Nema čime je nije tukao. Kad smo je videli, onda je bila sva u modricama, sa ogromnim hematomom na glavi, a po celom telu su opekotine od pegle i ubodi od noža. Sreća pa je ona nekako smogla snage i pozvala drugaricu koja ju je odvezla u Urgentni centar. Onda je i on došao, ali ga je tu policija uhapsila - rekla je majka Slađana.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.