LJUBICA JE IVANU SPASILA OD NAJGORE SUDBINE: Evo kako devojka koja je preživela nasilje sada ZACELJUJE RANE
Ivana sa drugaricom, Foto: Društvene mreže

nasilje nad ženama

LJUBICA JE IVANU SPASILA OD NAJGORE SUDBINE: Evo kako devojka koja je preživela nasilje sada ZACELJUJE RANE

Napuštajući bolesničku postelju, Ivana je utočište našla kod drugarica Ljubice i Jovanke Pantelić

Objavljeno:

Ivana Filipović oporavila se od teških povreda koje joj je, kako se sumnja, naneo momak Đorđe L. (24) i u utorak je u ranim popodnevnim satima, napustila Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Tamo su joj lekari od prošlog utorka, kada je pretučena, zaceljivali mnogobrojne rane. Opekotine nanete vrelom peglom, ubodi nožem, polomljena rebra i probijena plućna maramica, proći će, ali za rane na mladoj duši, trebaće još dosta vremena.

Napuštajući bolesničku postelju, Ivana je utočište našla kod drugarica Ljubice i Jovanke Pantelić. One će bdeti nad njom i pomoći joj da nemili događaj što pre iščezne iz njenih misli.

- Ivana se, posle svega, dobro oseća - rekla je za "Novosti" Ljubica Pantelić, drugarica koja ju je prošlog utorka spasla od daljeg batinanja i maltretiranja i odvela u Urgentni centar.

- Nije otišla u rodni kraj, jer mora da ide na kontrole i previjanja. Putovanje od Banovog Polja kod Bogatića do Sremske Kamenice, sigurno bi joj bilo naporno.

Ljubica, koja je pet spratova na rukama nosila svoju povređenu drugaricu, kaže da će ona i njena starija sestra učiniti sve da se Ivana što pre oporavi. One ne kriju zadovoljstvo što je Ivanino zdravstveno stanje bolje i što se, kako im se čini, drugarica "malo i popravila".

- Nećemo dozvoliti nijednog trenutka da bude sama - odlučna je Ljubica.

- Sestra i ja smo se već dogovorile da uskladimo naše smene na poslu kako bi uvek jedna od nas bila sa Ivanom, koja mi je kao druga sestra.

Podsećamo, Ivana je prošlog utorka oko podne pretučena u iznajmljenom stanu u Kosovskoj 4 u centru Novog Sada, u kom su ona i Đorđe L. zajedno živeli od oktobra prošle godine. Prema informacijama iz istrage, u naletu ljubomore, satima ju je tukao drvenom letvom, po rukama i vratu pekaopeglom, i nožem ubadao po nogama.

U jednom trenutku, kada je Đorđe izašao iz stana da u firmu odveze kombi, Ivana je smogla snage i preko mobilnog telefona pozvala drugaricu i rekla šta joj se dogodilo. Ova je Ivanu zatekla u veoma teškom stanju, svu u modricama i sa ranama, a iz usta joj je curila krv.

Taksijem je Ivanu odvela u Urgentni centar, gde se posle izvesnog vremena pojavio i Đorđe.

- Raspitivao se gde je Ivana, pitajući da li smo morale tu da dođemo - ispričala je Ljubica za "Novosti".

- Pred policijom je prvo negirao da je tukao Ivanu, a onda je izjavio da ju je dva puta ošamario.

Veruje se da je Đorđe svoju devojku i ranije zlostavljao, preteći da će nauditi njenim roditeljima i bratu ako ga prijavi.

ĐORĐU L., osumnjičenom za porodično nasilje i nanošenje teških povreda, posle saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu određen je pritvor do 30 dana zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da ponovi krivično delo i da utiče na svedoke. Njemu je odmah posle hapšenja prošlog utorka u Urgentnom centru izrečena i hitna mera, obaveza da napusti stan i zabrana da kontaktira sa žrtvom.

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.