ANARHISTA SMISLIO PLASTIČNI PIŠTOLJ KOJI IMA SAMO JEDAN METAK, ČABA DER GA KORISTIO: Ovo je ORUŽJE BUDUĆNOSTI!
Tehnološki potkovan: Čaba Der, Foto: Printscreen

otkrivena misterija

ANARHISTA SMISLIO PLASTIČNI PIŠTOLJ KOJI IMA SAMO JEDAN METAK, ČABA DER GA KORISTIO: Ovo je ORUŽJE BUDUĆNOSTI!

Reč je o pištoljima koji su urađeni na specijalnom štampaču, koji može bukvalno da stvori bilo šta

Objavljeno:

Profesionalni ubica Čaba Der, koji se nalazi u pritvoru u Češkoj, imao je kod sebe dva pištolja urađena pomoću najnovije tehnologije 3D štampača koja mogu da opale samo jednom.

- Reč je o pištoljima koji su urađeni na specijalnom štampaču, koji može bukvalno da stvori bilo šta. Međutim, sve što se napravi na 3D štampaču je od poliestera, tačnije plastike. To je slučaj i sa pištoljima koji su nađeni kod Čabe Dera. Budući da su plastični, oni mogu da opale samo jednom. Ni srpska ni mađarska policija dosad se nisu srele sa tom vrstom oružja - navodi se u dopisu mađarske policije.

Imao najsavremenije oružje: Čaba Der
Imao najsavremenije oružje: Čaba Derfoto: Printscreen

Priča s laganim, neprimetnim pištoljem koji se ne može detektovati počela je s američkim kripto-anarhistom Kodijem Vilsonom. On je prvi, još 2012. na internet stavio nacrt za stvaranje pištolja kojem je nadenuo ime "The Liberator" (oslobodilac). Pre nego što je Obamina administracija legalnim putem pronašla način kako da ga blokira, uputstva je sa interneta skinulo preko 100.000 ljudi.

Kodi Vilson sa svojim plastičnim pištoljem
Kodi Vilson sa svojim plastičnim pištoljemfoto: Printscreen

Obamini ljudi su se pozvali na niz regulativa zajedničkog imena ITAR (International traffic in arms regulation). Vilson je tužio vladu navevši kako je to "kršenje njegovih prava na slobodu govora", a Trampova administracija se sa njim nagodila.

Američki zakon garantuje pravo na sklapanje (i naravno nošenje) vlastitog oružja, a mnogo građana u SAD kupuju delove oružja koje onda sklapaju u celinu. Ovo je, kaže jedna strana, dodatno olakšalo ilegalno nabavljanje oružja onima koji ne bi prošli proveru ili imaju dosije.

BONUS VIDEO:

NEMANJA PROBIJAJA GRANICE MOGUĆEG: Prvi mladić sa invaliditetom u Srbiji koji vozi snoubord!

(Espreso.co.rs/D. K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.