VIŠE POLICAJACA POVREĐENO TOKOM PROTESTA, NISU BIRALI SREDSTVA: Izveštaj policije o sukobima na protestu
Vladimir Rebić, Foto: Beta

oglasio se Direktor policije

VIŠE POLICAJACA POVREĐENO TOKOM PROTESTA, NISU BIRALI SREDSTVA: Izveštaj policije o sukobima na protestu

Tokom dana su i dva policajca zatražila pomoć lekara

Objavljeno: 20:22h

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je više policijskih službenika povređeno tokom jučerašnjeg i današnjeg protesta "Jedan od pet miliona" u Beogradu.

"U prethodna dva dana nasilni demonstranti su beskrupulozno napadali policijske službenike čiji je posao da svim građanima obezbede sigurnost na ulici, na poslu i bilo gde drugde", naveo je direktor policije u pisanoj izjavi.

Rebić je naveo da demonstranti nisu "birali sredstva, kamenicama i flašama su gađali policijske službenike, a jedan deo demonstranata je fizički nasrnuo na policajce u pokušaju da probije kordon".

Jedan od uhapšenih u Urgentnom, lekarsku pomoć tražila i dva policajca Jedan od privedenih mladića prebačen je iz policijske stanice u Bulevaru despota Stefana u Urgentni centar, javlja reporterka N1.

Mladić je u Urgentni centar prebačen kolima Hitne pomoći po završetku protesta, a kako saznajemo, razlog je uznemirenost.

Tokom dana su i dva policajca zatražila pomoć lekara.

Miličković: Nezabeležen pokušaj obračuna s policijom

"Najnoviji napad na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova od strane huligana iz Saveza za Srbiju, predvođenih Draganom Đilasom, Boškom Obradovićem i Vukom Jeremićem, predstavlja nezabeleženi pokušaj obračuna sa policijskim službenicima koji, isključivo u skladu sa zakonom, obavljaju svoj posao i staraju se o javnom redu i miru", saopštio je državni sekretar MUP-a Milosav Miličković.

Kako je rekao, gađanje kamenicama i flašama pripadnika policije ispred zgrade Policijske uprave za grad Beograd, novi je divljački pokušaj povređivanja policajaca.

"Ovakvo ponašanja predstavnika i lidera Saveza za Srbiju ne iznenađuje, jer je politika nasilja jedino što oni poznaju i odlučno sprovode", kazao je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.