POMAHNITALI VOZAČ ULETAO U SUPROTNU TRAKU, PA SE SUDARIO S AUTOBUSOM! Horor na putu Ruma - Šabac! (VIDEO)
Predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović ističe da ovakva divljačka vožnja ugrožava apsolutno sve vozače koji se nalaze u tom trenutku na putu., Foto: Printscreen / Twiter

JEZIVO

POMAHNITALI VOZAČ ULETAO U SUPROTNU TRAKU, PA SE SUDARIO S AUTOBUSOM! Horor na putu Ruma - Šabac! (VIDEO)

D. G. (38) iz Jarka u sredu oko 14.20 pravio haos na putu kod Hrtkovaca, pukom srećom izbegnuta tragedija. Izmereno mu 1,18 promila alkohola, kažnjen je novčano, ali će protiv njega biti proširena prijava

Objavljeno: 13:38h

Pijani vozač D. G. (38) iz Jarka umalo je ludom vožnjom izazvao tragediju na putu Ruma-Šabac kod Hrtkovaca u sredu oko 14.20 časova, prenose mediji.

Snimak njegovog divljanja pojavio se na društvenim mrežama, napravljen je iz automobila koji se kretao iza, a na njemu se vidi se kako D. G. vozeći crveni "folksvagen polo" krivuda i čak tri puta namerno prelazi u drugu traku. Za to vreme, kola koja dolaze iz suprotnog smera u poslednjem trenutku jedva uspevaju da izbegnu direktan sudar sa njim! Putnici koji su napravili snimak odmah su slučaj prijavili policiji, ali je D. G. u međuvremenu već izazvao čeoni sudar da autobusom.

Tada ga je zaustavila saobraćajna policija, izmerila mu 1,18 promila alkohola u krvi i kaznila ga novčano. Međutim, pošto se snimak njegovog ludovanja po putu pojavio na internetu, prijava protiv njega će biti proširena i preti mu znatno ozbiljnija kazna.

- Saobraćajna patrola je na mestu udesa zatekla D. G. (38) iz Jarka, vozača crvenog "folksvagen pola", koji je pijan izazvao sudar sa autobusom "Rakete" iz Bajine Bašte. Na alko-testu izmereno mu je 1,18 promila alkohola u krvi, pa mu je napisana novčana kazna od 40.000 dinara. Saobraćajci su bili u čudu kako niko nije bio povređen, jer se radilo o direktnom, čeonom sudaru. Vozač "pola" skoro da i nije bio svestan šta je uradio, delovao je poprilično izgubljeno - kaže naš sagovornik iz Saobraćajne policije i dodaje da njegove kolege tada još nisu znale šta je D. G. radio pre udesa:

- Tek smo naknadno saznali da postoji snimak na kojem D. G. nasilničkom vožnjom ugrožava živote drugih putnika. Radi se o jednom od najtežih dela protiv bezbednosti saobraćaja za koje je predviđena kazna zatvora i do 60 dana. Zbog toga će prijava protiv njega verovatno biti proširena.

Predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović ističe da ovakva divljačka vožnja ugrožava apsolutno sve vozače koji se nalaze u tom trenutku na putu.

- Gledajući snimak moglo bi se zaključiti da je uzrok takve vožnje u psiho-fizičkom stanju vozača. Tako izgleda samo neko ko je pod dejstvom alkohola, narkotika, zabranjenih lekova ili neko ko je veoma umoran i drema za volanom. Jasno se vidi da je on nekoliko puta prešao u drugu traku i da je u par navrata zamalo došlo do sudara. Ovakva vožnja ugrožava ne samo osobu za volanom već i sve druge učesnike u saobraćaju. Ljudi koji su snimili video učinili su najbolju moguću stvar i prijavili slučaj policiji, međutim, dok su bili na telefonu sa policajcima, ovaj vozač se već sudario sa autobusom - kaže Okanović i dodaje:

- Njemu je već napisana kazna za vožnju u pijanom stanju, ali je očigledno da je za prekršaj koji je napravio na snimku zaslužio znatno ozbiljniji sankciju. Ovo je tipičan primer nasilničke vožnje za koju se ide u zatvor.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.