STIGAO I ZADNJI NALAZ VEŠTAČENJA KRVI JELENE MARJANOVIĆ: Ovu stvar u vezi sa ubistvom pevačice je NEMOGUĆE UTVRDITI
Nalaz veštačenja pevačicine krvi poslednje je od nekoliko veštačenja koja su bila naložena tužilaštvu u okviru dopune istrage protiv Zorana Marjanovića!, Foto: PRIVATNA ARHIVA

NOVA OPTUŽNICA!

STIGAO I ZADNJI NALAZ VEŠTAČENJA KRVI JELENE MARJANOVIĆ: Ovu stvar u vezi sa ubistvom pevačice je NEMOGUĆE UTVRDITI

U tužilaštvo je stigao nalaz dopunskog veštačenja tragova krvi ubijene Jelene Marjanović, pronađenih u porodičnom autu, što je poslednji korak u istrazi protiv njenog supruga Zorana

Objavljeno: 21:58h

U Više javno tužilaštvo u Beogradu juče je stigao nalaz veštačenja tragova krvi pevačice "Granda" Jelene Marjanović (33), koji su pronađeni na zadnjem sedištu automobila kojim je pevačica na dan svog ubistva sa suprugom Zoranom došla na nasip Crvenka u Borči.

Nalaz veštačenja pevačicine krvi poslednje je od nekoliko veštačenja koja su bila naložena tužilaštvu u okviru dopune istrage protiv Zorana Marjanovića (40), optuženog za Jelenino ubistvo.

Dodatne analize

- Dodatno veštačenje tragova krvi bilo je naloženo da bi se utvrdila njihova starost. Reč je o tragu pronađenom u automobilu "mercedes" koji su koristili Marjanovići. Ni dodatnim analizama nije bilo moguće sa sigurnošću utvrditi koliko dugo je Jelenina krv bila u kolima. Ideja je bila da se dokaže da li se krv u kolima nalazi od 2. aprila 2016, kada je pevačica ubijena, ili je trag tu bio i ranije. Međutim, utvrditi tako nešto je nemoguće - objašnjava naš izvor i dodaje da je trag krvi nevidljiv golim okom.

Prema njegovim rečima, ovim analizama kompletirana je dopuna istrage protiv osumnjičenog Zorana i pitanje je dana kada će nova optužnica protiv njega biti podignuta.

- Ovaj nalaz nije od ključne važnosti za istragu, jer Više tužilaštvo smatra da postoje drugi bitniji dokazi koji mogu biti upotrebljeni protiv Marjanovića. S obzirom na to da su dodatna veštačenja završena, jer je ovo bio poslednji nalaz koji se čekao, uskoro se očekuje podizanje nove, treće optužnice po redu - dodao je sagovornik Kurira.

Dvaput vraćali optužnicu

Podsetimo, Zoran Marjanović optužen je da je 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka ubio suprugu Jelenu. Optužnica protiv njega najpre je podignuta u februaru 2018, ali je dva puta vraćana na dopunu. Tokom poslednjih dodatnih veštačenja rađeno je prostorno-vremensko veštačenje, analiziran je iskaz svedoka Milana Radića, dopunjeno je veštačenje snimaka s kamera na kući porodice Jahović, kao i veštačenje baznih stanica, ali i bris ogrebotine na Zoranovoj ruci.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.