REKLI SU DA IMAJU SAMO PO 5.000 EVRA, A NAŠLI SU IM 18 PUTA VEĆU SUMU! Velika zaplena na Gradini (FOTO)
Prekršaj koji je obeležio dan otkriven je rano ujutru kada je na red za carinsk u kontrolu pristigao automobil ''kija'' nemačkih registarskih oznaka, Foto: Carina Info

Prekršaj

REKLI SU DA IMAJU SAMO PO 5.000 EVRA, A NAŠLI SU IM 18 PUTA VEĆU SUMU! Velika zaplena na Gradini (FOTO)

Iako su izjavili da, pored ličnih stvari, sa sobom nose po 5.000 evra, detaljnim pregledom utvrđeno je drugačije stanje

Objavljeno: 15:02h

Carinici su, u saradnji sa policijom, 14. marta 2019. godine na izlazu graničnog prelaza Gradina u dva slučaja sprečili pokušaj prenosa neprijavljenih deviza čiji je ukupni iznos dostigao sumu od gotovo 90.000 evra.

Prekršaj koji je obeležio dan otkriven je rano ujutru kada je na red za carinsku kontrolu pristigao automobil ''kija'' nemačkih registarskih oznaka kojim su, ka svojoj matičnoj zemlji, putovala dvojica državljana Nemačke, turske nacionalnosti.

Državljanin Nemačke, turske nacionalnosti pokušao je da na graničnom prelazu Gradina prenese 90.000 neprijavjenih deviza
Državljanin Nemačke, turske nacionalnosti pokušao je da na graničnom prelazu Gradina prenese 90.000 neprijavjenih deviza foto: Carina Info

Iako su izjavili da, pored ličnih stvari, sa sobom nose po 5.000 evra, detaljnim pregledom utvrđeno je drugačije stanje.

Neprijavljene devize
Neprijavljene devize foto: Carina Info

U torbici koju je 49-godišnji suvozač nosio oko pojasa ispod jakne, otkriveno je 60.000 neprijavljenih evra, dok je kod vozača pronađeno 10.000 evra. Obojici je vraćen iznos od po 10.000 evra, budući da je to dozvoljeni limit koji može da se prenosi preko granice bez prijavljivanja.

Istog dana u podne, na tom prelazu, sprečen je još jedan pokušaj prenosa neprijavljenih deviza, ovog puta u ''bmv-u'' poljskih registarskih oznaka, kojim su iz Poljske ka Turskoj putovala dva putnika turske nacionalnosti.

Carinici su tada, najpre u kaseti ispred suvozačevog sedišta pronašli više od 14.000 američkih dolara umotanih u papir.

1 / 2 Foto: Carina Info

Ubrzo je i u futroli za naočare otkriveno 1.200 dolara i 700 evra, da bi na kraju i kod suvozača bila pronađena suma od 11.200 evra.

Neprijavljene devize
Neprijavljene devize foto: Carina Info

U oba slučaja je novac koji prelazi dozvoljeni limit od 10.000 evra privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Neprijavljene devize
Neprijavljene devize foto: Carina Info

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.