RADOVAN KARADŽIĆ ZA 5 DANA NA SLOBODI!? Ratni predsednik RS dokazao da NE POSTOJI NJEGOVA ODGOVORNOST!
Radovan Karadžić na suđenju u Hagu!, Foto: Printscreen / Youtube

ŠTA ĆE BITI!?

RADOVAN KARADŽIĆ ZA 5 DANA NA SLOBODI!? Ratni predsednik RS dokazao da NE POSTOJI NJEGOVA ODGOVORNOST!

S druge strane, Svetozar Vujačić, dugogodišnji advokat Radovana Karadžić, navodi da postoji mnogo veća šansa da Radovan za nekoliko dana bude osuđen na doživotnu robiju nego da bude oslobođen optužbi

Objavljeno: 14.03.2019. 22:38h
  • 279

Postoji velika šansa da Radovan Karadžić za pet dana stigne u Srbiju, i to kao slobodan čovek! To tvrdi Milorad Kojić, direktor Republičkog centra za istraživanje rata i ratnih zločina Republike Srpske, a u to je uveren i Radovanov rođeni brat Luka. 

Sam Karadžić, preneo nam je Luka, takođe je siguran u svoj skori dolazak u Beograd i napuštanje Haškog tribunala, u kojem je osuđen na 40 godina robije. 

Naime, izricanje drugostepene presude prvom predsedniku RS Radovanu Karadžiću zakazano je za 20. mart u 14 časova u Hagu, a on očekuje da mu bude izrečena oslobađajuća presuda. 

Milorad Kojić izražava nadu da će se žalbeno veće u ovom predmetu voditi činjenicama i dokazima. 

- Karadžić je i sada u žalbenom postupku jasno i nedvosmisleno dokazao dokazao da ne postoji nikakva odgovornost političkog rukovodstva u događajima koji mu se stavljaju na teret. Uvažavanjem tih činjenica i dokaza, prvi predsednik Srpske bi trebalo da se sa svima nama koji ćemo 20. biti u Hagu vrati u Srbiju i Srpsku. On je veoma uzbuđen uoči izricanja presude, čujemo se i po nekoliko puta na dan i mnogo razgovaramo o njegovim budućim planovima - naveo je Kojić. 

Luka Karadžić, brat Radovana Karadžića, istakao je juče da cela porodica sa nestrpljenjem čeka 20. mart i da su svi optimistični. 

- Uzdramo se u Boga i nadamo se Radovanovom dolasku. Sa bratom sam konstantno u telefonskom kontaktu, on je najveći optimista, siguran je u pozitivan ishod i na sve nas prenosi tu nadu. Ljudski je verovati i nadati se pravdi, pravda je dostižna, ma koliko bila spora. Uvereni smo da će novo veće sa Antonetijem prvi put sagledati sve činjenice i dokaze. Plaši nas samo to što znamo kako je Haški sud do sada sudio, imali su dvostruke aršine. Oslobodili su jednog Nasera Orića, koji je bio 15 kilometara udaljen od Srebrenice, gde su počinjeni ratni zločini i genocid nad Srbima, gde su ubijani i starci, i deca, i žene, a on lično je predvodio te monstruozne akcije. Orić je oslobođen po toj komandnoj odgovornosti po kojoj je Radovan optužen, iako je više od 60 odsto rata u Bosni proveo svuda po svetu na raznim pregovorima sa raznim faktorima. To me jedino malo plaši - kazao je Luka napominjući da mu je krivo što ovoga puta ne može otići u Hag i biti uz brata u vreme izricanja presude zbog zdravstvenih problema. 

S druge strane, Svetozar Vujačić, dugogodišnji advokat Radovana Karadžić, navodi da postoji mnogo veća šansa da Radovan za nekoliko dana bude osuđen na doživotnu robiju nego da bude oslobođen optužbi. 

- Nikada u Haškom sudu ni u jednom predmetu protiv Srbina nisu gledali činjenice i dokaze. Takođe, ne postoji više prvostepeni sud kojem bi oni vratili presudu, oni nju mogu samo preinačiti ili potvrditi. Ja se bojim da će presudu preinačiti nagore, na doživotnu robiju! Tužilac se isto žalio, da se on, osim odbrane, nije žalio, presuda ne bi mogla biti gora, ovako je to nažalost moguće - tvrdi advokat. 

Drugostepena presuda Karadžiću biće izrečena nakon što se razmotre žalbe odbrane i tužilaštva na prvostepenu presudu, kojom je 2016. godine Haški tribunal osudio Karadžića na 40 godina zatvora. 

BONUS VIDEO:

LOPOVE! BEŽI U BEOGRAD! Dragan Đilas izvikan na protestu, građani Kuršumlije mu zviždali sve vreme! (KURIR TV) 2

(Espreso.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media