TAŠTA ME JE POZVALA I REKLA DA MI SE ĆERKA UDAVILA: Potresna ispovest oca devojčice koja je nastradala u jami
Malena Lea se udavila u septičkoj jami, Foto: Kurir / Privatna arhiva

tuga...

TAŠTA ME JE POZVALA I REKLA DA MI SE ĆERKA UDAVILA: Potresna ispovest oca devojčice koja je nastradala u jami

Devojčica Lea F., stara godinu i devet meseci, udavila se oko 14 časova u septičkoj jami u dvorištu porodične kuće u Velikoj Gredi kod Plandišta

Objavljeno: 13.03.2019. 10:30h

Dete je zajedno sa bratom blizancem Rudolfom čuvala baka kada je u jednom trenutku devojčica uspela da izađe iz kuće.

- Sa njima je bila baka koja je jedva pokretna. Supruga i ja smo sa drugo dvoje dece otišli do grada. Ne mogu vam reći kako sam se osećao kada me je pozvala baka i rekla da mi se ćerka udavila u septičkoj jami. Nisam stigao da je zatvorim jer smo se tek pre nekoliko meseci doselili u ovu kuću. Ovo je velika tragedija - jedva izgovara Nikola, otac devojčice.

Prema njegovim rečima, ovo nije prvi put da majka njegove supruge čuva decu.

- Doselili smo se ovde nedavno. I nismo ovde ništa imali, ni septičku jamu. Ja sam sve radio jedno po jedno sada tokom zime. Kada su deca bila napolju, uvek je neko od nas bio tu da ne bi upali - pojašnjava Nikola.

Prema njegovim rečima, Lea i njen brat blizanac Rudolf imaju godinu i devet meseci i oni do sada nisu ni uspevali da otvore vrata od kuće i izađu u dvorište.

Dok priča o tragediji, Nikola pokazuje sa suzama u očima rukom na ulazna vrata kuće kuda mu je ćerka izašla i otišla sama do septičke jame sa zadnje strane i upala u nju.

- Izašli smo u šetnju sa dvoje mlađih blizanaca i baš u tom trenutku Leici i njenom bratu kupovali smo bicikle kada je pozvala ženina majka i rekla nam šta se dogodilo. Po dete je došla Hitna pomoć - kaže Nikola.

Ocu i majci Ani Mariji baka je ispričala da je iz kuće istrčala čim je videla da nema devojčice. Njeno telo primetila je u septičkoj jami.

- Tašta je izvadila moju ćerku iz jame i ona je još davala znake života. Uzela ju je u ruke i pokušavala da je ugreje - dodaje Nikola.

Inače, devojčica je primljena u bolnicu, ali lekari nisu uspeli da je spasu.

Prema rečima oca, Lea bi 31. maja napunila dve godine.

Velika tragedija kakvu još ne pamti naselje Velika Greda potreslo je sve žitelje ovog mesta nadomak Plandišta.

- Čuli smo za nesreću. Šta da kažemo nego da se radi o nesrećnom slučaju. Oni su došli iz Tuzle. Taman su se skućili i evo šta ih je sada snašlo - priča jedan od komšija.

Baka je držala unuku u naručju

- Otvorila sam vrata kafane kako bih izluftirala lokal i videla sam kako žena stoji i drži dete u ruci. Pomislila sam da je jedno od starijih blizanaca, zato što znam da je dete bilo bolešljivo. Kada sam prišla, videla sam da je dete belo i mokro. Baka je bila tiha i nešto je mumlala. Jedva je uspela da mi kaže da je devojčica upala u vodu. Tada je prišlo još nekoliko komšija, ženica joj je trljala ruke i stajala na ulici. Čekala je da dođe Hitna pomoć - priča B. B., vlasnica kafane koja se nalazi tik uz kuću porodice nastradale devojčice.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media