STEFANU SU NANETE POVREDE OPASNE PO ŽIVOT! Ovo je ustanovljeno na suđenju za BRUTALNO PREBIJANJE SRBINA U SUTOMORU
Stefan je zadobio povrede opasne po život, Foto: Printscreen/Facebook

užas!

STEFANU SU NANETE POVREDE OPASNE PO ŽIVOT! Ovo je ustanovljeno na suđenju za BRUTALNO PREBIJANJE SRBINA U SUTOMORU

Veštak je detaljno opisao povrede koje je Novoselac zadobio

Objavljeno:

Povrede koje je zadobio Novoselac bile su teške i opasne po život - kazao je veštak medicinske struke Krsto Nikolić u Osnovnom sudu u Baru, gde je u ponedeljak nastavljeno suđenje Petru Vojvodiću (20). On je optužen da je u Sutomoru, krajem avgusta prošle godine, naneo teške telesne povrede dvojici mladića iz Rume Stefanu Novoselcu (20) i Dejanu Grujičiću (20).

Veštak je detaljno opisao povrede koje je Novoselac zadobio - prelom luka leve jagodične kosti, prelom leve slepoočne i temene kosti, objašnjavajući da su one nastale "aktivnim zamahom stisnute pesnice".

- Prelom potiljačne kosti nastao je najverovatnije usled pada i kontakta sa podlogom - kazao je Nikolić.

Na pitanje advokata odbrane Dragutina Durutovića, da li je danas Stefan Novoselac životno ugrožen, veštak je na osnovu medicinskih činjenica konstatovao da "nije direktno životno ugrožen".

- Za složenije aktivnosti potrebna mu je tuđe nega i pomoć - kazao je veštak Nikolić.

Na snimku koji je prikazan tokom suđenja se vidi da je Novoselac nepomično ležao nekoliko minuta i da su ga podigle druge osobe. Vojvodić je u ranijem iskazu kazao da su svi ostali otišli sa lica mesta, a juče je naveo da se on ne bi udaljio da je znao prirodu povreda oštećenog.

Kada je reč o oštećenju mozga kod Novoselca, veštak je objasnio da su postojale difuzne povrede i brojna sitna nagnječenja moždanog tkiva sa krvarenjima praktično u celom tkivu mozga.

- Sasvim je moguće da je posle dizanja Novoselca sa zemlje, od strane drugih osoba, on određeno vreme bio donekle funkcionalan, sve dok koleteralni otok oko tih brojnih nagnječenja mozga nije dostigao nivo koji je definitivno ugrozio njegovo funkcionisanje - kazao je veštak Nikolić.

Stefan Novoselac u bolnici je proveo četiri meseca, od kojih je 40 dana bio u komi. Trenutno je na kućnoj nezi u Rumi, neophodno mu je dalje lečenje i tretmani oporavka, za šta su potrebna znatna materijalna sredstva.

Suđenje su pratili otac Stefana Novoselca, kao i otac i sestra Vojvodića. Završne reči su zakazane za 19. mart.

Stan za jemstvo

Vojvodić je u pritvoru skoro sedam meseci. Sudija Tamara Spasojević prihvatila je da se pritvor zameni jemstvom, odnosno hipotekom na stan od 31 metar kvadratni u podgoričkom naselju Zabjelo, na koje tužilaštvo ima pravo žalbe tri dana. Ukoliko se tužilaštvo ne bude žalilo, u nastavku suđenja Vojvodić će se braniti sa slobode. Vojvodić se tereti i za nasilničko ponašanje, prenose Novosti.

Stefan neće davati iskaz

Osnovni sud u Baru poslao je sudu u Rumi zamolnicu da Stefan da iskaz. Međutim, do juče Stefan nije saslušan. Advokat oštećenog Mirko Bošković kazao je da se Stefan ne seća samog događaja, dok je sudija Spasojević kazala da Novoselac neće biti saslušan, jer bi se i sam postupak odugovlačio.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.