RUTOVIĆU 4 GODINE I 4 MESECA ZBOG RANJAVANJA PECONIJA! Sud je doneo odluku!
Sud je doneo odluku!, Foto: Zorana Jevtić / Aleksandar Jovanović Cile

ide iza rešetaka

RUTOVIĆU 4 GODINE I 4 MESECA ZBOG RANJAVANJA PECONIJA! Sud je doneo odluku!

Prilikom incidenta u hotelu Park, Ranković je upucan u obe noge

Objavljeno: 11.03.2019. 12:48h

Viši sud u Beogradu osudio je na četiri godine i četiri meseca zatvora Željka Rutovića, a njegovog telohranitelja Neđeljka Mumina na na dve godine i četiri meseca zatvora zbog ranjavanja biznismena Predraga Rankovića Peconija u martu 2017. godine u beogradskom hotelu "Park".

Rutoviću je presuda izrečena u odsustvu jer je od tog događaja u bekstvu i za njim je na snazi crvena poternica, a Muminu je ukinut pritvor, pišu Novosti.

Njima je sud izrekao jedisntvene kazne za krivična dela nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Ovo je prvostepena presuda na koju i odbrana i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbe.

Prema optužnici njih dvojica su učestvovali u ranjavanju Rankovića, koji u ovom postupku ima status oštećenog.

On je ispitan prošle godine na suđenju, ali je naveo da se ne seća ničega od ulaska u restoran, nije se pridružio krivicnom gonjenju optuženih, niti je istakao zahtev za odštetu.

Mumin je delimicno priznao krivicu, odnosno da je naneo teške telesne povrede Rankoviću, ali je negirao da je tom prilikom pucao, tvrdeći da je do opaljenja njegovog pištolja došlo usled "guranja i otimanja“.

Kategorično je tvrdio da na Rankovića nije pucao ni Rutović.

 

Incident je zabeležen kamerama hotelskog restorana.

Prema navodima optužnice, Rutović i Mumin su došli u hotel Park 22. marta 2017. oko 20:30 i nakon verbalnog sukoba između Rutovića i Rankovića koji je sedeo sa društvom za stolom, naneli su mu teške telesne povrede.

Mumin je optužen da je pištoljem više puta udario Rankovića u glavu i tako ga onesposobio, dok je Rutović potom Rankovića u noge ispalio više projektila, od čega se ovaj našao na podu.

Potom su ga, prema optužnici, zajedno sa još jedim NN licem udarali flašama i čašama u glavu, a potom pobegli sa lica mesta.

Prilikom incidenta u hotelu Park, Ranković je upucan u obe noge.

On je vlasnik Hepi televizije i kompanije Imvej u okviru koje posluju brojna preduzeća.

Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma „Vidimo se u čitulji“, koji se bavi fenomenom „žestokih momaka“ iz kriminalne sredine u Srbiji početkom devedesetih.

(Espreso.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media