VOĐA NAVIJAČA DRŽAVI UZIMA 46.000 EVRA! Velja Nevolja može da tuži Srbiju zbog OVOGA
Velja Nevolja može da tuži Srbiju zbog OVOGA, Foto: Nebojša Mandić, Zorana Jevtić

au!

VOĐA NAVIJAČA DRŽAVI UZIMA 46.000 EVRA! Velja Nevolja može da tuži Srbiju zbog OVOGA

Apelacioni sud u Beogradu u petak je potvrdio prvostepenu, oslobađajuću presudu Višeg suda iz maja 2018. i pravosnažno oslobodio Belivuka, Marka Miljkovića i Mirka Kojića svih optužbi zbog nedostatka dokaza

Objavljeno:

Vođa navijačke grupe "Janjičari" mogao bi da na ime neosnovanog boravka u pritvoru dobije pozamašnu svotu novca ukoliko pokrene sudski spor protiv Republike Srbije

Veljko Belivuk (34), zvani Velja Nevolja, vođa navijačke grupe FK Partizan "Janjičari", mogao bi da tuži državu Srbiju i zatraži odštetu od nekoliko desetina hiljada evra zbog toga što je godinu dana i tri meseca proveo u neosnovanom pritvoru zbog optužbi za učestvovanje u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića januara 2017. godine u Ulici 27. marta u Beogradu.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu u petak je potvrdio prvostepenu, oslobađajuću presudu Višeg suda iz maja 2018. i pravosnažno oslobodio Belivuka, Marka Miljkovića i Mirka Kojića svih optužbi zbog nedostatka dokaza.

Velja Nevolja
Velja Nevolja foto: ZORANA JEVTIĆ

Nakon ovakve odluke suda, Velja Nevolja ima pravo da tuži državu zbog boravka u pritvoru, a ukoliko to bude učinio, mogao bi da za 461 dan proveden u pritvoru Centralnog zatvora dobije najmanje 23.050 evra, dok bi maksimalna novčana nadoknada mogla da iznosi 46.000 evra.

Novčana nadoknada

Advokat Dobrivoje Glavonjić, koji je Belivuka zastupao u ovom sudskom postupku, rekao je za Kurir da pretpostavlja da će njegov klijent tužiti državu. - Veljko i ja još nismo pričali na tu temu, ali pretpostavljam da će tužiti Srbiju zbog neosnovanog pritvora. On jeste neosnovano bio u pritvoru, jer je postupak okončan oslobađajućom presudom - kaže Glavonjić.

On objašnjava da oštećeni u ovakvim slučajevima uglavnom traže odštetu od 50 do 100 evra po danu.

- Kolika će nadoknada biti, zavisi od nekoliko faktora. Između ostalog i od toga da li je oštećeni bio zaposlen ili nije, kao i da li je ranije bio kažnjavan - kaže naš sagovornik.

Podsetimo, Veljko Belivuk bio je uhapšen 4. februara 2017, nedelju dana nakon brutalne likvidacije Vlastimira Miloševića. Belivuk se u prvim danima istrage sumnjičio za ubistvo, odnosno bio je osumnjičen kao direktni izvršilac zločina. Međutim, tokom istrage krivično delo koje se njemu stavljalo na teret jeprekvalifikovano, pa je optužen za pomaganje u ubistvu.

Nema dokaza

- U optužnici protiv Belivuka, Miljkovića i Kojića navodi se da je nepoznati ubica ispalio deset hitaca iz "škorpiona" s prigušivačem na Miloševića, od kojih ga je sedam pogodilo. Miljkoviću i Kojiću stavljalo se na teret da su kupili automobil "mazdu 626", a Belivuku da je ukrao tablice s drugog automobila i stavio ih na kupljenu "mazdu" - podseća naš izvor. Apelacioni sud je u obrazloženju svoje oslobađajuće presude istakao da "ne postoji nijedan dokaz koji potvrđuje da je Belivuk imao bilo kakve veze s kupovinom "mazde"".

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.