DEVOJČICU NA KOJU JE PAO RADNIK SA ZGRADE HITNO VOZE U KRAGUJEVAC: Potresni snimci sa mesta nesreće! (VIDEO)
Svedoci nesreće, Foto: Printscreen / Youtube / Večernje novosti

svedoci pričaju

DEVOJČICU NA KOJU JE PAO RADNIK SA ZGRADE HITNO VOZE U KRAGUJEVAC: Potresni snimci sa mesta nesreće! (VIDEO)

Nesreća se dogodila jutros u severnom delu grada, očevici videli dete kako leži onesvešćeno

Objavljeno: 08.03.2019. 11:33h
  • 84

U centru severne Kosovske Mitrovice  dve osobe su povređene kada je jedan radnik sa zgrade, čija je izgradnja u toku, pao najpre na betonsku terasu, a potom i na devojčicu koja je prolazila pored gradilišta.

Kako se saznaje, u teškoj nesreći radnik je pao sa visine oko dvadesetak metara, ali kako je najpre udario u istureni deo terase, njegov pad je ublažen što je za povređenu devojčicu, zapravo, bila srećna okolnost i koliko je moguće, ublažila joj teške povrede.

Ona je po prijemu u bolnicu dobro izgledala, ali posle skenera koji je urađen ustanovljeno je obilno unutrašnje krvarenje i hitno je transportuju na dalje lečenje u Kragujevac.

Nesreća se dogodila jutros u samom centru severnog dela Kosovske Mitrovice, a radnik je pao pošto je pukla platforma na kojoj je stajao dok je skidao oplatu. Devojčica je baš u tom trenutku prolazila ispod zgrade, kada su radnik i deo platforme pali na nju.

Na gradilištu četvorospratnice, gde se nesreća i dogodila, došla je policija koja da obavi uviđaj, a prolaznici su pomagali povređenima.

Radnik je skidao drvenu otplatu na trećem spratu kada je popustila platforma na kojoj je stajao i zajedno sa njom je pao sa visine od 20-ak metara. U tom trenutku prolazila je devojčica na koju je pao deo oplate. Očevici ovog dogadjaja kazu da je prizor bio jeziv.

- Prodavao sam cveće kada sam začuo vrisak radnika za pomoć. Potrčao sam i video čoveka koju je ležao i devojčicu koja je bila bez svesti. Uzeo sam je u naručje i krenuo da trčim prema glavnoj ulici. U tom trenutku naišao je sanitet u koji smo je uneli. Na putu do bolnice ona se osvestila - ispričao je za " Večernje Novosti" Fatmir Ljatifi.

Povređenima je neposredno nakon nezgode u pomoć pritekao Marko Milentijević koji kaze da su, po svemu sudeći, radnik i daske sa zgrade zajedno pali na prolaznicu.

Daske i čovek zajedno su pali na nju. Mi smo tu radili, kad je puklo potrčali smo, nju smo ubacili u sanitet, posle smo radnika smo stavili u jedna kola i šta je i kako sad, dalje ne znamo - rekao je Milentijević.

Drugi očevidac koji je pomogao povređenima kaže da su najverovatnije daske pale sa zgrade, da nisu videli šta se tačno dogodilo, samo su zatekli devojčicu bez svesti.

Prodavali smo cveće, odjednom su neki čovek i žena povikali da zovemo policiju, kad smo stigli videli smo da sa leve strane čovek leži u krvi, a sa desne devojčica koja je ležala naslonjena ispred ulaza bez svesti. Prišao sam i podigao devojčicu, u pomoć su potrčala još dva čoveka. Naišao je sanitet i uneli smo je, osvestila se, rekla nam ime i prezime, ostavili smo je na hirurgiji – rekao je očevidac.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media