PLAŠIM SE DA ME NE UBIJE, NE OSEĆAM SE BEZBEDNO: Oglasio se novinar posle puštanja  Simonovića IZ PRITVORA!
Osumnjičeni za paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića uhapšen je krajem januara, a u daljem toku postupka braniće se sa slobode, Foto: Vladimir Sporčić

ON JE U STRAHU!

PLAŠIM SE DA ME NE UBIJE, NE OSEĆAM SE BEZBEDNO: Oglasio se novinar posle puštanja Simonovića IZ PRITVORA!

Osumnjičeni za paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića uhapšen je krajem januara, a u daljem toku postupka braniće se sa slobode

Objavljeno:

Dragoljub Simonović je u pritvoru trebalo da dočeka suđenje. Pitanje je dana kada će da organizuje novu grupu i da dovrši ono što je započeo. Sada se nikako ne osećam bezbedno.

Ovim rečima je Milan Jovanović, penzionisani policajac i novinar portala Žig info, prokomentarisao odluku Drugog osnovnog suda u Beogradu da predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, koji je osumnjičen da je naložio paljenje njegove kuće u Vrčinu, bude pušten da se brani sa slobode.

Podsetimo, Jovanovićeva kuća u Vrčinu izgorela je do temelja 12. decembra prošle godine oko tri sata ujutru, kada su dvojica napadača bacila Molotovljeve koktele, što su zabeležile i kamere sa susedne kuće. Kada je vatra planula, Jovanović je spavao u kući sa suprugom i u poslednjem trenutku su se spasli.

Milan Jovanović - novinar
Milan Jovanović - novinarfoto: Printscreen / Kurir

Predsednik opštine Grocka uhapšen je 25. januara, a mesec dana ranije uhapšeni su i izvršioci - Aleksandar Marinković, Igor Novaković i Bojana Cvetković Šijacki. Simonović je na saslušanju negirao krivicu.

- Tri puta je dosad pokušao da me ubije. Niko me ne može ubediti u to da on ponovo neće pokušati nešto slično. Pitam se samo da li će i taj sudija, koji ga je pustio, da snosi odgovornost ukoliko mi se nešto desi - pita se Jovanović i dodaje:

- Moja supruga se leči jer ne može da spava od stresa. Kada zaspi, sanja da na nju bacaju Molotovljeve koktele, da je jure i pucaju za njom. Ko će da odgovara za to što je ona sada na lekovima i što smo oboje ostali bez onoga što smo sticali 50 godina. Pod stare dane sam postao beskućnik zbog tog čoveka koji je sada na slobodi - kaže Jovanović.

Zapaljena kuća novinara Milana Jovanovića!
Zapaljena kuća novinara Milana Jovanovića!foto: Printscreen / Kurir

On dodaje da je nedavno imao i neočekivanu posetu pred svojom kućom. - Njegova ćerka je bila ispred moje kuće i slikala je. Zašto ona slika moju kuću? - pita se Jovanović.

Predsednik opštine Grocka juče je sa velikom kesom u ruci i osmehom na licu napustio dvorište Okružnog zatvora, a ispred kapije ga je sačekao njegov branilac Ivica Vuković. Simonović nije želeo da daje izjave za medije, rekavši da će "biti vremena za to".

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.