SVAKA TREĆA ŽENA U SRBIJI JE BILA TUČENA I MALTRETIRANA! Šokantni podaci stižu pred DAN ŽENA
Poražavajuća statistika, Foto: Shutterstock

u susret 8. martu

SVAKA TREĆA ŽENA U SRBIJI JE BILA TUČENA I MALTRETIRANA! Šokantni podaci stižu pred DAN ŽENA

Rodna ravnopravnost je jedna od ključnih tema UN Agende za održivi razvoj do 2030, koja je centralna tema našeg petogodišnjeg razvojnog partnerstva sa Vladom Srbije

Objavljeno:

Žene u Srbiji rade duplo više od muškaraca neplaćene kućne poslove, a svaka druga žena iskusila je psihičko, i svaka treća fizičko nasilje, saopšio je danas Tim Ujedinjenih nacija u Srbiji.

Povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta navodi se da 740 miliona žena u svetu radi u neformalnoj ekonomiji, ima ograničen pristup socijalnoj zaštiti, javnim uslugama i infrastrukturi koje bi mogle povećati njihovu produktivnost i sigurnost prihoda.

- Rodna ravnopravnost je jedna od ključnih tema UN Agende za održivi razvoj do 2030, koja je centralna tema našeg petogodišnjeg razvojnog partnerstva sa Vladom Srbije, ali i jedna od osnovnih vrednosti Evropske unije - izjavila je predstavnica UN u Srbiji Seliana Nedera.

Ujedinjene nacije proslaviće 8. mart u Srbiji pod sloganom "Misli jednako, gradi pametno, inoviraj za promene" čime se ukazuje na to kako inovacije mogu doprineti rodnoj ravnopravnosti.

BONUS VIDEO:

BRAVO CARE, ODRŽAO SI JOJ LEKCIJU! Sela je u skup automobil i tokom vožnje izbacila kesu kroz prozor, a onda je naišao on! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.