MAJKA I ČETVORO DECE (1, 4, 5, 7) STRADALI U UŽASNOM POŽARU: Horor u Nemačkoj zadesio srpsku porodicu! (VIDEO)
U kući srpske porodice nastanjene u Nirnbergu u Nemačkoj u subotu ujutru izbio je jak požar koji je ubrzo zahvatio ceo objekat!, Foto: Printscreen / Youtube

STRAVIČNO!

MAJKA I ČETVORO DECE (1, 4, 5, 7) STRADALI U UŽASNOM POŽARU: Horor u Nemačkoj zadesio srpsku porodicu! (VIDEO)

Uprkos naporu vatrogasnih ekipa da lokalizuju požar, četvoro dece i njihova majka koji su se nalazili na drugom spratu kuće preminuli su na licu mesta

Objavljeno:

U kući koja je smeštena u industrijskoj zoni Nirnberga u subotu ujutru oko 3.00 sata, iz za sada nepoznatih razloga, buknula je vatra i zahvatila celu dvospratnu kuću u kojoj je živela porodica iz Srbije. Uprkos naporu vatrogasnih ekipa da lokalizuju požar, četvoro dece i njihova majka koji su se nalazili na drugom spratu kuće preminuli su na licu mesta.

Anja S. i njeno troje dece (4, 5 i 6) i beba od tri meseca najverovatnije su preminuli od posledice gušenja dimom, ali su njihova tela poslata na obdukciju i očekuje se da zvanični uzrok ubrzo bude objavljen.

Ostali članovi porodice, otac dece Murat (28) njegovi roditelji (68) i (69) godina i osmogodišnji sin prošli su sa teškim povredama i opekotinama, ali nisu životno ugroženi.

Prema rečima potparola vatrogasne brigade, majka se sa decom nalazila na drugom spratu kuće i najverovatnije su im presudili toksični oblaci dima koji su se uzdizali iz podruma i sa prizemlja kuće. Ovakav požar, kaže, ne pamete.

- Ulaz u kuću je bio u plamenu kao i podrum, što je onemogućilo da vatrogasci priđu unutrašnjosti objekta. Retko imamo vatru ove veličine, ovakvi incidenti ni najveće profesionalce ne ostavljaju ravnodušnim - kaže potparol dodajući da još uvek nije jasno na koji način je porodica shvatila da im kuća gori niti da li je bilo detektora dima.

Članovi vatrogasnog tima bezuspešno su pokušali da ožive decu koju su pronašli na drugom spratu kuće, ali im spasa nije bilo.

Na licu mesta reporteri nemačkog "Velta" zatekli su jednog od komšija koji je u neverici gledao zgarež. On i njegov otac drže pekaru nedaleko od kuće u kojoj je živela porodica iz Srbije. Prema njegovim rečima, radi se o izuzetno skromnim ljudima, teškog finansijskog statusa.

- Oni su porodica iz Jugoslavije, nisam siguran da li su Srbi ili Hrvati... Najstariji član bi dolazio uveče kod nas u pekaru da pita da li ima nekih ostataka hleba koje bismo mogli da im damo, a mi smo im izlazili u susret - kaže pekar Cihan Guroglu.

U pomoć prvi pritrčao Iranac iz izbegličkog kampa

Mohamed H. (31), Iranac koji živi u obližnjem izbegličkom kampu ispričao je novinarima "Bilda" da ga je iz sna trgao miris vatre i plač žene, zbog čega je otrčao na prozor da vidi šta se dešava, da bi ubrzo shvatio da je cela kuća u plamenu.

- Sledio sam se kad sam video šta se dešava. Strgao sam aparat za gašenje požara i otrčao ka kući. Tamo je bila žena koja je vikala: "Gore je beba" - priča i dalje potreseni Mohamed, dodajući da je u toj kući živeo Murat A. sa svojom porodicom.

Aparatom za gašenje požara ugasio je malo vatre na ulaznim vratima, ali to svakako nije bilo dovoljno. Ipak, iz požara su se spasili Murat A. i njegovi roditelji starosti 68 i 69 godina, kao i njegov najstariji sin.

Gradonačelnik Urlih Mali (58): "Neizrecivo sam tužan"

Saučešće porodici i žal zbog užasne tragedije izrazio je juče i gradonačelnik tog grada, rekavši da je izuzetno tužan zbog svega što se dogodilo.

- Sva naša osećanja i podrška sada su uz porodicu koja je preživela veliku tragediju - kazao je on u svom saopštenju.

(Espreso.co.rs / Die Welt/ Bild)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.