POSLEDNJA ŠANSA da se okrivi Zoran Marjanović: TUŽILAŠTVO ČEKA OVA 2 DOKAZA DA PO treći put podigne OPTUŽNICU!
Zoran i Jelena Marjanović, Foto: Damir Dervišagić, Privatna arhiva

sad ili nikad!

POSLEDNJA ŠANSA da se okrivi Zoran Marjanović: TUŽILAŠTVO ČEKA OVA 2 DOKAZA DA PO treći put podigne OPTUŽNICU!

Pored tragova krvi, u tužilaštvu očekuju da će savremena tehnologija pomoći, tačnije potvrditi njihovu sumnju da je Zoran Marjanović supruzi naneo smrtonosne povrede

Objavljeno: 04.03.2019. 22:28h

Starost krvi na zadnjem sedištu "mercedesa" i prostorno-vremensko veštačenje mobilnih telefona članova porodice i svedoka u slučaju ubistva Jelene Marjanović, dva su dokaza koje čeka tužilaštvo da bi treći put podiglo optužnicu protiv muža pevačice, pišu mediji.

Kada je početkom prošlog oktobra, drugi put, sud vratio na dopunu optužnicu protiv Zorana Marjanovića, supruga ubijene pevačice, Višem tužilaštvu je naloženo da između ostalih analiza uradi i dodatno ta dva veštačenja.

- Posle vraćanja optužnice Više tužilaštvo nema zakonski rok u kome mora da pribavi dodatna veštačenja, jer teško ubistvo ne zastareva a osumnjičeni i nije u pritvoru. U tužilaštvu se nadaju da će veštačenja čije rezultate čekamo potkrepiti sumnju da je Jelenu Marjanović ubio suprug. Jedna od analiza je starost krvi koja je izolovana na zadnjem sedištu "mercedesa". Veštačenje treba da utvrdi koliko je taj trag star, kao i kako je nastao. Taj "mercedes" je mahom vozila Jelena, pa je nepoznanica zašto je njena krv na zadnjem sedištu vozila, kao i kada je taj trag nastao - kaže sagovornik "Blica" upoznat sa istragom.

Marjanovići su inače u istrazi tvrdili da se Jelena nekoliko dana pre brutalnog ubistva sama posekla na gepek porodičnog "mercedesa" i da je tako veća količina njene krvi završila na zadnjem sedištu.

Pored tragova krvi, u tužilaštvu očekuju da će savremena tehnologija pomoći, tačnije potvrditi njihovu sumnju da je Zoran Marjanović supruzi naneo smrtonosne povrede.

 

- Apelacioni sud, kada je vratio na dopunu optužnicu, zatražio je i prostorno-vremensko veštačenje svih snimaka sigurnosnih kamera sa kuće u Ulici put za Crvenku. Analiziraju se svi kadrovi koji gledaju na nasip u momentu ubistva Jelene Krsmanović Marjanović. Takođe se veštače i lokacije mobilnih telefona svih članova porodice Marjanović, kao i svedoka M. R., koji su tog 2. aprila 2016 godine, po podne, u vreme kada je ubijena Jelena Marjanović, bili na nasipu u Borči. Veštačenje bi trebalo da objasni da li je suprug ubijene pevačice zaista isključio telefon po dolasku na nasip - dodaje sagovornik.

Svedok, biciklista M. R. je ranije u istrazi izjavio da je na nasipu video Jelenu i Zorana, a veštačenje treba da utvrdi da li je njegov iskaz verodostojan, i da li je njegov mobilni telefon 2. aprila 2016. od 17.05 do 17.10 sati bio lociran na nasipu u Crvenki.

Izvor "Blica" ponavlja da to što je veštačenje ogrebotine na ruci Zorana Marjanovića pokazalo da na njoj nema DNK njegove ubijene supruge Jelene, ne znači da se ona nije borila sa osumnjičenim, već da ga nije ogrebala i ostavila svoj biološki trag. Ta analiza je tužilaštvu dostavljena početkom prošlog meseca.

Za četiri meseca dve optužnice pale

Pevačica Jelena Marjanović Krsmanović ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. Njeno beživotno telo nađeno je dan kasnije. Skoro godinu i po trajala je istraga pre nego što je u ovom slučaju palo hapšenje i to njenog supruga Zorana Marjanovića, kao osumnjičenog za ubistvo. On je uhapšen 15. septembra 2017. godine i u pritvoru je proveo skoro deset meseci.

Protiv Zorana Marjanovića Viši sud je, u razmaku od samo četiri meseca, podigao dve optužnice za teško ubistvo supruge - prvu u februaru 2018, a drugu u junu. Ipak, nijedna od te dve nije bila u potpunosti jasna: tako je procenio najpre Viši, a potom i Apelacioni sud, pa su u oba slučaja naložene njihove dopune.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media