NOVI DETALJI BRUTALNE LIKVIDACIJE ADVOKATA Ubica pratio Mišu Ognjanovića i njegovog sina 10 kilometara, PA ZAPUCAO
Ubica pratio Mišu Ognjanovića i njegovog sina 10 kilometara, PA ZAPUCAO, Foto: Damir Dervišagić, Zorana Jeftić

užas!

NOVI DETALJI BRUTALNE LIKVIDACIJE ADVOKATA Ubica pratio Mišu Ognjanovića i njegovog sina 10 kilometara, PA ZAPUCAO

Advokat je ubijen u mračnom prolazu zgrada

Objavljeno:

Advokat Dragoslav - Miša Ognjanović praćen je skoro deset kilometara pre nego što je ubica ispalio u njega smrtonosne hice 29. jula prošle godine, ispred njegovog stana u Ulici Anfifašističke borbe!

- Te kobne subote, predveče, Miša Ognjanović je sa sinom bio u restoranu "Madera" u centru prestonice. Verujemo da kada je izašao i krenuo kući, da ga je ubica ili njegov saučesnik pratio. Udaljenost između restorana i Mišinog stana je desetak kilometara i sve vreme su po svemu sudeći bili blizu njega. Advokat je ubijen u mračnom prolazu zgrada gde ne postoje čak ni sigurnosne kamere - kaže izvor upoznat sa istragom.

Još ranije u istrazi sumnjalo se da je Ognjanović sigurno praćen nekoliko nedelja pre likvidacije, i da su ubica i saučesnici već dobro naučili njegove navike. Posebno ako se zna da se Ognjanović nepuna dva meseca ranije sa suprugom preselio na novu adresu u Ulicu Antifašističke borbe na Novom Beogradu.

Upravo ispred te zgrade je i ubijen, kada se kobne večeri, oko 20.30 sati dovezao iz restorana. Čim su advokat i njegov 27-godišnji sin Petar izašli iz automobila i krenuli ka zgradi, prišao im je ubica i pucao u Mišu. Ranjeni advokat je pao, sin, koga je jedan metak pogodio u šaku, podigao ga je. Ubica je već počeo da se udaljava od njih, ali se okrenuo, pogledao ih i kada je video da je Miša i dalje živ, vratio se i ispalio još pet hitaca u advokata.

Motiv ubistva čoveka koji je u raznim postupcima zastupao Luku Bojovića i njegove najbliže još nije utvrđen.

- Ono što je izvesno je da je Ognjanovića ubio profesionalac koji nije ostavio tragove. Po čijem nalogu to samo može da se naslućuje, kao i ko je imao korist, ili tačnije ko je neprijatelju naneo štetu ovim atentatom - kaže izvor.

Istraga je zbog toga usmerena u nekoliko pravaca. Jedan od njih je pretpostavka da je Ognjanović još jedna u nizu žrtava krvavog rata koji bukti između crnogorskih klanova - "kavčana" i "škaljaraca" kojima je blizak Luka Bojović, Ognjanovićev sigurno najpoznatiji klijent, ali i prijatelj.

S druge strane, upravo zbog te bliskosti sa Lukom Bojovićem, ne odbacuje se mogućnost da se advokat našao na meti kriminalne grupe kojom je nekad rukovodio Slobodan Šaranović, nekadašnji kralj kocke, koja je skoro deceniju u ratu sa Bojovićem i njegovim saradnicima.

U poslednje vreme se pominje i to da je došlo do unutrašnjeg sukoba u klanu Luke Bojovića, i da je Ognjanović ubijen u tom obračunu. Navodno, pojedini nekada bliski ljudi Luki su se odmetnuli i žele da "očiste" one koji su mu odani.

Za Ognjanovićevim klijentom raspisana crvena poternica

Za jednim takođe poznatim Mišinim klijentom, prvim saradnikom Luke Bojovića - Filipom Koraćem, u januaru je raspisana međunarodna poternica, a tereti se za organizovanje ubistva. Ognjanović je Koraća zastupao u parničnim sporovima, što inače nije bio njegovog delokrug jer se bavio krivicom.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.