DETALJI TAJNOG IZLASKA MARKA MILIĆEVA IZ ZATVORA: Ovako je svima ZAVARAO TRAG
Ovako je svima ZAVARAO TRAG, Foto: MUP

mudro!

DETALJI TAJNOG IZLASKA MARKA MILIĆEVA IZ ZATVORA: Ovako je svima ZAVARAO TRAG

Ekipa Espresa je od ranih jutarnjih sati na licu mesta, a kako saznajemo - Milićev je izašao tajno 

Objavljeno: 01.03.2019. 11:46h
  • 4

Marko Milićev, koji je usmrtio Luku Jovanovića (21) u julu 2014. u Beogradu, od danas je slobodan čovek jer je odslužio četiri i po godine robije na koliko je bio osuđen.

Milićevu je danas istekla puna zatvorska kazna na koju je bio osuđen zbog smrti dvadesetjednogodišnjeg Jovanovića i on je izašao iz zatvora.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

On je jutros je ranom zorom, negde oko šest časova, izašao iz požarevačke Zabele. 

Ekipa Espresa je od ranih jutarnjih sati na licu mesta, a kako saznajemo - Milićev je izašao tajno. 

foto: Milica Božinović

Kako nezvanično saznajemo on je iskoristio svoje pravo da ga marica odveze iz Zabele. 

Navodno, po njega nisu došli članovi porodice. On je izašao sam, policijskim vozilom i tajno. 

foto: Milica Božinović

Podsetimo, Milićev, vinovnik zločina koji je duboko potresao Srbiju, uhapšen je 29. avgusta 2014. godine u Kini, i od toga dana mu se računa pritvor, bez obzira na to što je priveden u inostranstvu. Kako je osuđen na četiri i po godine zatvora, kazna mu ističe baš danas i on je pušten iz KPZ Zabela, nakon što mu je dvaput odbijena molba za uslovni otpust.

On je, kako je utvrdio sud, 25. jula 2014. vozilom "kantrimen" usmrtio Luku Jovanovića na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao sa mesta nesreće.

 

Luka Jovanović se vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo "mini kantrimen". Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Jovanović je od zadobijenih povreda preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

Upravo zbog smrti mladića, bekstva nesavesnog vozača i činjenice da “kantrimen” koji je vozio vinovnik nesreće nije nađen, slučaj je od početka izazvao veliko interesovanje medija, pa je čak ministar policije Nebojša Stefanović obaveštavao javnost o detaljima istrage.

 

Utvrđeno je da je "kantrimen" smrti vozio Marko Milićev, koji je 15 dana posle saobraćajne nesreće u kojoj je Jovanović zadobio smrtonosne povrede, 10. avgusta 2014, letom za Istanbul, pobegao iz Srbije. Iz Turske je odleteo u Kinu. U međuvremenu, policija ga je identifikovala kao vinovnika nesreće, pa mu je u odsustvu pritvor određen 19. avgusta 2014, kada je za njim raspisana i Interpolova poternica. Upravo je po crvenoj poternici 29. avgusta 2014. uhapšen u Kini, a devet dana kasnije izručen je Srbiji.

Više od godinu dana proveo je u pritvoru pre nego što je 28. oktobra 2015. pred Trećim osnovnim sudom osuđen. Vinovnik nesreće je bio optužen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, ali i za nepružanje pomoći licu povređenom u nesreći.

Dva puta odbijen za uslovni otpust

Milićev je dva puta pokušao ranije da izađe iz zatvora, tačnije, tražio je od suda da ga pusti na uslovni otpust. Prvi put zahtev je uputio sudu u oktobru 2017, po ispunjenju jednog od zakonskih uslova za puštanje na prevremenu slobodu, odnosno čim je izdržao dve trećine zatvorske kazne. Molba je odbijena, a sledeću je uputio prošlog juna. I taj zahtev je Treći sud odbio, a Apelacioni je njihovu odluku potvrdio 24. oktobra prošle godine i tako Milićeva ostavio u zatvoru do kraja kazne.

U zatvoru je dobio sina

Marko se do 25. septembra 2013, deset meseci pre nesreće na Brankovom mostu u kojoj je smrtonosne povrede zadobio Luka Jovanović, prezivao Marković. Tada se oženio Nadom Milićev i na venčanju je uzeo njeno prezime.

Spekulisalo se da je jedan od mogućih motiva uzimanja ženinog prezimena pokušaj da sakrije kriminalnu prošlost, ali drugi, možda i važniji je da ako ima isto prezime kao i supruga, koja je američka državljanka i ima firmu u Čikagu, lakše će dobiti papire SAD. Interesantno je da je za vreme boravka u zatvoru, pre nepune dve godine sa suprugom dobio sina.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media