SAHRANJEN MIRKO BUTULIJA: Ubijeni predsednik AMSS uz stihove Mike Antića počiva među precima
U selu Mosko kod Trebinja sahranjen Mirko Butulija, ubijeni predsednik Auto-moto saveza Srbije. Opet bi spasao ubicu, jer si bio opredeljen za život, ne za smrt, Foto: Trebinjelive.info/Božo Morić

TRAGIČNO!

SAHRANJEN MIRKO BUTULIJA: Ubijeni predsednik AMSS uz stihove Mike Antića počiva među precima

U selu Mosko kod Trebinja sahranjen Mirko Butulija, ubijeni predsednik Auto-moto saveza Srbije. Opet bi spasao ubicu, jer si bio opredeljen za život, ne za smrt

Objavljeno:

Dostojanstvenim poslednjim ispraćajem porodica Butulija, prijatelji iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Hercegovine oprostili su se u selu Mosko kod Trebinja od Mirka Butulije, predsednika AMS Srbije, mučki ubijenog 22. februara.

Mirko Butulija je na večni počinak otišao sa dve bele ruže koje su mu spustili supruga Marijana i sin Lazar, ali i sa prslukom Moto kluba "Stara Hercegovina", u kome je obavljao funkciju predsednika.užni februarski dan okupio je rodbinu i veliki broj prijatelja Butulije u selu Mosko, gde su vazduh parali jecaji, suze i dirljive reči.

Uz njih je ispraćen na večni počinak tamo gde su mu sahranjeni preci, u hercegovačku zemlju koju je neizmerno voleo.

foto: Trebinjelive.info/Božo Morić

Supruga Marijana ponosno je izgovarala poslednji pozdrav svom suprugu uz stihove "Besmrtne pesme" Mike Antića.

- U Hercegovini nije običaj da žene drže "banku", ali mi je jednom prilikom Mirko rekao da sam ja žena među ljudima. Neću da držim "banku", već da se oprostim uz pesmu - rekla je Marijana, a kada je počela da kazuje stihove i kamen je tiho proplakao na seoskom groblju. Od Mirka se posebnim emotivnim govorom oprostio i đakon Krsto Avdalović iz Beograda. On je, između ostalog, naveo da se radi o čoveku koji je nesebično pomagao, koji je brat i drug.

- Znali ste kakav je bio gorostas i vitez, ponosan će biti na vas ako stoički i junački izdržite ovaj bol. Pustite suzu koja je uteha, ali se u isto vreme radujmo svi što nas je Bog udostojio da ga u ovom životu poznajemo - rekao je Avdalović.

Mirkovo stradanje je pravedničko, kazao je đakon, zbog istine i pravde, kao i da njegova ramena i grudi čovek nije mogao rukama obgrliti. A da je njegovo srce bilo još veće...

- Kao što mi reče tvoja majka - da se tvoja duša vrati u telo i da znaš sve što je bilo i kako, opet bi isto postupio i ne bi ustuknuo. Ne znam mnogo primera, znam Hristov, da se on molio za one koji su ga ubijali. Ti si i život spasavao i da se opet vratiš, opet bi spasao život svom ubici zato što si ti bio opredeljen za život, ne za smrt - istakao je Avdalović.

foto: Trebinjelive.info/Božo Morić

U ime porodice Butulija od Mirka se oprostio rođak Zdravko, koji je podsetio na njegov životni put, dela, porodični i poslovni uspeh:

- U svakoj prilici je isticao svoje hercegovačko poreklo i ponosno govorio o svom Trebinju, o svom Mosku, u koje se danas prerano vratio. Brate Mirko, ti si imao rašta da se rodiš. Tvoja deca će ponosno odrastati i isticati da su potomci Mirka Lazova.

(Espreso.co.rs / Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.