RAFALI SU ODJEKIVALI OKO MENE, PEŠKE SAM SE DAO U BEG: Ispovest SRBINA na koga su pucali ALBANCI u Kuršumliji
Ilustracija, Foto: Google Maps

DRAMA

RAFALI SU ODJEKIVALI OKO MENE, PEŠKE SAM SE DAO U BEG: Ispovest SRBINA na koga su pucali ALBANCI u Kuršumliji

Sve se dogodilo u selu Rastelica, udaljenom dvadestak kilometara od Kuršumlije, na samoj administartivnoj liniji sa Kosmetom

Objavljeno:

Rafali su odjekivali u mojoj blizini, pa sam uplašen krenuo peške ka Kuršumliji. Došao sam do mesta gde ima telefonskog signala i pozvao kolege koji su krenuli do mene. Rekao sam da požure, jer sam bio zabrinut za svoju bezbednost.

Tako Milomir Stevanović (45), iz Teslića, opisuje za „Novosti“, dramatičnu situaciju u kojoj se našao u utorak, oko 17 časova, kada su zapucali Albanci iz podujevskih sela. Sve se dogodilo u selu Rastelica, udaljenom dvadestak kilometara od Kuršumlije, na samoj administartivnoj liniji sa Kosmetom.

Stevanović, koji je izvodio poslove za potrebe preduzeća „Srbijašume“, u trenutku napada nalazio se nadomak kontejnera u kojem su smešteni radnici, a samo pukom srećom nije povređen.

Slaviša Kostić, kod koga je zaposlen Stevanović, kaže nam da su česti incidenti, odnosno napadi Alanaca na njegove radnike:

– Oni gotovo svakodnevno upadaju na našu stranu administrativne linije i seku šume. Čujemo ih, iako su na 300- 400 metara udaljeni, jer su ovo brdsko-planiski predeli. Čak su 2. januara obili kontejner u kojem su radnici smešteni. Velika je šteta, oko 200.000 dinara, jer su tu bile motorne testere, lanci i ostala oprema. Sada sam još više zabrinut za bezbednost radnika.

Inače, pre par dana u selu Rastelica demolirane su sve kuće čiji vlasnici, koji uglavom žive u Kuršumliji, dolaze povremeno.

– I kuća su odneli sve što je vredelo, a iz naše su odneli i lovačku pušku sa municijom – priča jedan od meštana koji živi u Kuršumliji, a povremeno dolazi do ovog sela.

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.