SUZE NA KOMEMORACIJI UBIJENOM PREDSEDNIKU AMSS: Butulija je bio veliki čovek, uvek spreman svima da pomogne! (FOTO)
Komemoracija predsedniku AMSS, Foto: Nemanja Nikolić

potresni govori

SUZE NA KOMEMORACIJI UBIJENOM PREDSEDNIKU AMSS: Butulija je bio veliki čovek, uvek spreman svima da pomogne! (FOTO)

Sala Skupštine grada bila je prepuna ljudi, pa su mnogi morali da ostanu ispred

Objavljeno:

Među prvima su na komemoraciju došli članovi čuvenog moto-kluba "Noćni vukovi", a nekoliko desetina njih stiglo je na motorima noseći slike Mirka Butulije.

Među prisutnima su bili ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastruktre Zorana Mihajlović, ministri Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Ivica Dačić, predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević, generalni direktor Crvene zvezde Terzić.

Sala Skupštine grada bila je prepuna ljudi, pa su mnogi morali da ostanu ispred.

1 / 16 Foto: Nemanja Nikolić

Bivši direktor AMSS-a Aleksandar Nikačević obratio se prisutnima rekavši da je Butulija bio veliki čovek, uvek spreman da pomogne.

"Prezirao je ljude koji ne poštuju svoje prijatelje ili, ne daj Bože, izdaju. Ali zato je prijateljima praštao. Ljude koje je najviše voleo, najmanje je hvalio. Neverovatno je bio privržen porodici i bolelo ga je što nema više vremena za njih. Bio je vernik, poštovao je crkvu i pomagao. Voleo je Rusiju i "Noćne vukove", ali je poštovao i Ameriku", rekao je Nikačević.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je sarađivao s Butulijom dok je bio ministar za rad i socijalnu politiku, rekao je da su bili veliki prijateji i poručio Butulijinoj deci da im je otac bio veliki čovek, ne zato što je bio fizički krupan i tvrd kao hercegovački kamen i zato što niste mogli da ga ne primetite već zato što je bio uvek nasmejan i spreman da uvek bude uz vas.

Vulin je istakao da je Butulija bio uvek strpljiv, tih, spreman da sasluša i čovek koji je voleo ljude sa kojima je živeo i radio.

"Samo je svoju porodicu voleo više od svega. Rekao mi je " Dvoje za njega i suprugu, jedno za Srbiju da nas ne bude manje i jedno za Hercegovinu da nas bude više", ispričao je Vulin.

foto: Nemanja Nikolić

Moto klub Stara Hercegovina napravio je počasni krug od Skupštine grada do Novog groblja.

Ispraćaj posmrtnih ostataka sa Novog groblja za Trebinje, gde će biti sahranjen, zakazan je za 13.30 časova.

Mirko Butulija tragično je izgubio život u 42. godini. Njega je ubio na radnom mestu, sekretar AMSS Predrag Đurđev, koji je potom izvršio samoubistvo.

Za pet godina, koliko je vodio Auto-moto savez Srbije, Savez je napredovao, očuvao je sistem kompaktnim i profitabilnim i poboljšao ugled ove organizacije u domaćim i međunarodnim okvirima. Zahvaljujući veoma uspešnoj međunarodnoj saradnji koju je Butulija ostvarivao, Auto-moto savez Srbije stekao je zavidan ugled u svetu auto i moto sporta.

Butulijin angažman prevazilazio je granice Srbije. Kroz članstvo u Upravnom odboru Centralno-evropske zone FIA (Međunarodna automobilska federacija) zalagao se za razvoj i popularizaciju auto-moto sporta u Srbiji. Prvi put u istoriji kao predstavnik sa Balkana, Butulija je 2017. godine izabran za člana Upravnog odbora FIA regije 1.

Kao diplomirani ekonomista, bio je i član Izvršnog odbora u “AMS Osiguranje” a.d.o. i uvaženi član Upravnog odbora Udruženja osiguravača Srbije.

Rođen je 19. septembra 1976. godine u Dubrovniku, a detinjstvo je proveo u Trebinju. U Beogradu je nastavio školovanje. Bio oženjen i otac četvoro dece.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.