UŽAS KOD UŽICA: Razbojnici su baku VEZALI, pa su joj stavili traku preko USTA i zatrpali je stvarima da se UGUŠI
Baka iz Užica, Foto: Kurir / Zoran Šaponjić

nemaju dušu

UŽAS KOD UŽICA: Razbojnici su baku VEZALI, pa su joj stavili traku preko USTA i zatrpali je stvarima da se UGUŠI

Vezali su je za stolicu, a onda počeli premetačinu po kući odakle su uzeli nešto novca i zlatnog nakita

Objavljeno: 26.02.2019. 10:32h
  • 2

Trojica još nepoznatih razbojnika upali su u subotu uveče u kuće starice M. J. (78) u podzlatiborskom selu Tripkova, opljačkali je, vezali za stolicu, a na odlasku su stolicu za koju je bila vezana starica oborili na pod i preko starice kojoj su usta bila zalepljena trakom nabacali razne predmete, čak i delove nameštaja.

Baku koja je lošeg zdravlja, ima ugrađena dva stenta, i kojoj su posle napada razbojnika ostale povrede, krvavi podllivi po rukama, ispod hrpe predmeta našao je njen sin, a policija od subote uveče intenzivno traga za razbojnicima.

M. J. je u subotu po podne bila sama kod kuće, namirila je stoku, a onda ušla u kuću, za njom i trojica razbojnika pod maskama, obucčni u uniforme, sa cokulama na nogama i palicama u rukama.

foto: Kurir / Zoran Šaponjić

Istog trenutka povikali su na staricu da "preda pare". Vezali su je za stolicu, a onda počeli premetačinu po kući odakle su uzeli nešto novca i zlatnog nakita.

Kad su završili pljačku, jedan od razbojnika nogom je gurnuo stolicu na kojoj je bila starica, i oborio je na pod, a onda su preko nesrećne žene nabacali delove ugaone garniture, jastuke, jakne…

Oko osam uvece, u kuću je došao njen sin, i odmah, je, kako je ispričao, video da nešto nije u redu, vrata su bila otvorena, u kuci je bio lom, a onda je čuo tiho zapomaganje svoje majke.

- U kuci je bio haos, sve je bilo razbacano, majčin glas dopirao je ispod hrpe stvari, razgrnuo sam onaj lom i našao je. Ruke i noge bile su joj nekim kaiševima vezane za stolicu, usta oblepljena širokom seltojep trakom, gušila se, na usta joj je išla krv - opisuje sin starice tešku scenu koju je zatekao.

U kuci je, kaže, polomljen sav nameštaj, sve je ispremetano, razbijeno je čak i kuhinjsko posuđe.

Porodica u kojoj se desilo razbojništvo bavi se seoskim turizmom, komšije kažu da je to čestita domaćinska kuća, a ovo nije prvi put da su bili na meti pljackaša.

(Espreso.rs / Kurir/ Z. Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media