SRBIN JE UHAPŠEN U AUSTRIJI ZBOG DROGE VREDNE 5 MILIONA DOLARA: Pao je zbog jedne SMS poruke koju je poslao devojci
Pao je zbog jedne SMS poruke koju je poslao devojci, Foto: EPA

ko je ivan tešić?

SRBIN JE UHAPŠEN U AUSTRIJI ZBOG DROGE VREDNE 5 MILIONA DOLARA: Pao je zbog jedne SMS poruke koju je poslao devojci

Tešić je vodio mrežu trgovaca drogom, dilujući primarno kokain, na relaciji između Sidneja i Gold Kosta

Objavljeno:

Srbin Ivan Tešić (45) osuđen je u Australiji na zatvorsku kaznu od osam godina i devet meseci zbog posedovanja čiste droge metamfetamin u vrednosti od 5 miliona dolara. Tešića je policija uhvatila nakon što je suparnički klan zarobio i mučio njegovu mulu koja je prevozila drogu, pa potom u njegove redove ubacila policajca.

Veliko carstvo narko-bosa srpskog porekla počelo je da se ruši kada je njegovog čoveka uhvatila suparnička grupa koja se takođe bavi rasturanjem narkotika. Darena Džona Darka (49) uhvatili su kriminalci i mučki ga maltretirali - odsekli su mu uši, pa potom zapalili.

Da stvar bude još bizarnija, Džon je taj napad preživeo i odlučio da u zamenu za imunitet svedoči protiv Tešića.

U međuvremenu, kako je Tešić ostao bez čoveka od poverenja, trebala mu je osoba koja bi ponovo mogla da odradi transport određene količine droge. Policija koja ga je duže vreme pratila i prisluškivala iskoristila je ovaj momenat i u Tešićeve redove ubacila svog doušnika.

Međutim, to nije jedina stvar koja je pomogla u njegovom hapšenju, piše Dejli Mejl.

Naime, Tešić je nakon što su njegovog čoveka suparnici zverski zlostavljali poslao SMS poruku svojoj devojci Natali, u kojoj je napisao da će se osvetiti za to što mu je učinjeno. Ipak, policija je presrela i tu njegovu poruku i ubrzo je usledilo hapšenje.

Inače, Tešić je vodio mrežu trgovaca drogom, dilujući primarno kokain, na relaciji između Sidneja i Gold Kosta, gde je vodio noćni klub "Liv". Bio je saradnik bajkerskih bandi, a zbog moći u podzemlju, australijski mediji su ga prozvali Mister Big sa Gold Kosta.

Nakon hapšenja policija je zaplenila njegovu kuću u zapadnom Sidneju vrednu 690.000 dolara, poslovni račun sa 100.000, "harli dejvidson", "holden toranu" oldtajmer iz 1969. i apartman u "Hiltonu" na Surfers paradajzu u vrednosti od 730.000 dolara.

(Espreso.co.rs / Dailymail.co.uk/ Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.