OBRT: Jelena Miletić uhapšena jer nije platila kaznu
Prema saznanjima lica, Jelena Miletić dobila je prekršajnu prijavu za nevakcinisanje svoje dece, ali se nije odazivala na pozive za ročišta, niti je platila kaznu koja joj je propisana Zakonom!, Foto: Shutterstock

strašno

OBRT: Jelena Miletić uhapšena jer nije platila kaznu

Prema saznanjima lica, Jelena Miletić dobila je prekršajnu prijavu za nevakcinisanje svoje dece, ali se nije odazivala na pozive za ročišta, niti je platila kaznu koja joj je propisana Zakonom

Objavljeno:

Jelena Miletić nije uhapšena zbog nevakcinisanja dece, već zato što se nije odazivala na pozive na ročišta niti je platila kaznu koju zakon predviđa, saznaje Blic.

Listi piše da je hapšenje supruge člana Predsedništva Srpskog pokreta Dveri Slaviše Miletića, koje je "u javnosti na sva zvona predstavljeno kao mučki napad na majku šestoro dece zbog nevakcinisanja dece", nije ništa drugo do oprobana taktika manipulacije antivakcinaškog lobija da od sebe naprave žrtvu.

"Iza čitavog slučaja, koji je prvo osvanuo na društvenim mrežama praćen snimkom hapšenja Jelene Miletić u policijskoj stanici u Loznici, krije se flagrantno kršenje zakona, ugrožavanje bezbednosti sopstvene i tuđe dece, ali i odbijanje da se plati propisana kazna zbog čega je zapravo i završila u zatvoru", piše Blic.

Prema saznanjima lica, Jelena Miletić dobila je prekršajnu prijavu za nevakcinisanje svoje dece, ali se nije odazivala na pozive za ročišta, niti je platila kaznu koja joj je propisana Zakonom.

Zbog toga je u njenoj evidenciji zaveden zahtev da se javi sudu, a nakon njenog odbijanja da to učini, i zahtev za pridovođenje kod sudije. Danas kada je otišla sa suprugom da podignu ličnu kartu za sina od 18 godina, u sistemu je taj zahtev prepoznat i policija je postupila po dužnosti, te je sprovela kod prekršajnog sudije.

Miletić je, kako "Blic" saznaje, kod prekršajnog sudije odbila da plati određenu kaznu, pa je ona, po zakonskoj regulativi, preinačena u zatvorsku kaznu. Zbog toga je automatski odvedena u zatvor u Požarevcu.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.