I NA POSAO JE DOLAZIO NAORUŽAN, UBIO JE U TRENUTKU NERVNOG RASTROJSTVA: Šta pokazuju nalazi istrage zločina u AMSS?
Niko nije mogao ni da pretpostavi da će se ovako nešto desiti, Foto: AMSS

STRAVIČNI DETALJI

I NA POSAO JE DOLAZIO NAORUŽAN, UBIO JE U TRENUTKU NERVNOG RASTROJSTVA: Šta pokazuju nalazi istrage zločina u AMSS?

Povod su, navodno, bile godišnje kartice AMSS koje su se delile kao poklon

Objavljeno:

Generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije Predrag Đurđev (43) ubio je predsednika ove organizacije Mirka Butuliju (43) najverovatnije u trenucima nervnog rastrojstva! Ovo su poslednji nalazi istrage zločina koji se dogodio u protekli petak, pred kraj radnog vremena u zgradi AMSS u Ruzveltovoj ulici 18 u Beogradu.

Đurđev je prema nekim informacijama već mesecima pretio zaposlenima, svađao se, pa čak i fizički sukobljavao. Sve je kulminiralo u petak, kada se potukao sa direktorom Ivanom J., inače kumom Mirka Butulije. Povod su, navodno, bile godišnje kartice AMSS, koje su se delile kao poklon.

- Butulija je hteo da smiri situaciju i pozvao je prvo jednog, pa drugog na razgovor - navodi naš izvor iz AMSS. - Zatražio je i da pisanim putem obrazlože zašto je i kako došlo do incidenta, kojem su prisustvovali neki od zaposlenih. Njih je razdvajalo obezbeđenje. Kada je Đurđev čuo da treba da napiše izjavu, izvadio je pištolj i pucao u Butuliju. Potom se ubio.

Nezapamćena tragedija u prostorijama AMSS, odigrala se u prizemlju zgrade, u kancelariji predsednika. Niko nije mogao ni da pretpostavi da će se ovako nešto desiti. Ipak, mnogi su bili u strahu jer je Đurđev dolazio naoružan na posao i nikada se nije odvajao od pištolja.

Tog dana od dolaska na posao pokazivao je nervozu i bio svađalački nastrojen. Očigledno je sukob sa direktorom jednog od sektora bila kap koja je prelila čašu. Ipak, prave razloge zašto je počinio zločin, a potom digao ruku na sebe, poneo je sa sobom u grob.

- Svima je bila poznata ta njegova ljubav prema oružju - kaže naš sagovornik. - Nekoliko puta nedeljno odlazio je i u streljanu gde je vežbao. Živeo je sa majkom u Novom Beogradu, a završio je Mašinski fakultet sa visokim ocenama. Pre dolaska u savez promenio je nekoliko radnih mesta. Na mesto generalnog sekretara AMSS izabran je 2014. godine, kada i Butulija za predsednika. Delovalo je da dobro sarađuju svih ovih godina.

Pored poslovne saradnje vezivalo ih je i specifično prijateljstvo proisteklo iz činjenice da je Butulija pre dve godine Đurđevu spasao život. Ovaj se okliznuo na čamcu i upao u Savu, a bio je neplivač. Predsednik AMSS je skočio za njim u vodu i izvukao ga na ponton. Gotovo bizarno zvuči podatak da je Đurđev i tada bio naoružan.

Policija je sve dosadašnje nalaze i dokaze o zločinu u prostorijama AMSS prosledila Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Čekaju se još neka veštačenja, kako bi se na ceo slučaj stavila tačka.

Komemoracija Butuliji biće održana sutra u svečanoj sali Skupštine grada Beograda. Porodica, prijatelji i kolege oprostiće se od ubijenog predsednika AMSS na komemoraciji koja će početi u 11 sati. Ispraćaj posmrtnih ostataka sa Novog groblja zakazan je za 13.30. Butulija će biti sahranjen u sredu u selu Mosko kod Trebinja, u svojoj rodnoj Hercegovini.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.