PORODICA ŽENE KOJU JE UBIO BABIĆEV VOZAČ SVE SAMA MORALA DA PLATI! I obdukciju, i popovo opelo, a nemaju ni dinara!
Još uvek bez raspleta: Nesreća kod Doljevca, Foto: Nebojša Mandić, Kurir, Printscreen

pozadina tragedije

PORODICA ŽENE KOJU JE UBIO BABIĆEV VOZAČ SVE SAMA MORALA DA PLATI! I obdukciju, i popovo opelo, a nemaju ni dinara!

Stanikina porodica se suočila s materijalnim troškovima vezanim za njenu sahranu koji su, prema nekim izvorima, iznosili preko 12 hiljada dinara

Objavljeno:

Stanika Gligorijević (52), koja je poginula u lančanom sudaru na naplatnoj rampi kod Doljevca koji je izazvao vozač Zorana Babića, direktora Koridora Srbije, stradala je dok je s porodicom išla na sahranu.

Sa Stanikom u automobilu su bili njeni sestra Mira i zet Srđan.

Stanika Gligorijević
Stanika Gligorijevićfoto: Printscreen

- Stali su na naplatnoj rampi da plate putarinu. Kako mi je ispričao zet, dok je plaćao, samo je u jednom trenutku u retrovizoru video kako im se velikom brzinom približava automobil, koji ih je sledećeg trenutka udario - ispričao je nakon nesreće Stanikin suprug Velimir.

Pored emotivne skrhanosti zbog gubitka supruge i majke, Stanikina porodica se suočila i s materijalnim troškovima vezanim za njenu sahranu koji su, prema nekim izvorima, iznosili preko 12 hiljada dinara.

Stanikin suprug je kazao da porodica finansijski stoji jako loše i da praktično nemaju novca da troškove plate, apelujuću na državu da im pomogne u ovim teškim trenucima.

Oko ove tragedija isplela se čitava mreža političkih intriga u koje treba uključiti ogroman broj tvitova koji su se bavili sudbinom pokojne Stanike. U njima se povlači paralela između njene pogibije i angažmana države u slučaju tragedije porodice Šaulić.

Atmosfera je postala dodatno užarena kad je predsednik Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića odlučio da poseti Stanikinu porodicu i ponudi im pravnu pomoć, ali i nakon nekih njegovih tvitova na ovu temu koji su bili prilično kontroverzni poput ovoga:

Kako su preneli neki mediji, PSG je formirao advokatski tim na čijem čelu će biti Božo Prelević.

Ponuda je iznesena prilikom posete Trifunovića i njegovih saradnika porodici Gligorijević u Debelici kod Minićeva.

U emotivnom razgovoru s Trifunovićem, navodi se u tekstu iz Danasa, Gligorijević je rekao da ih niko iz države nije zvao, sem Babića koji je najavio da će doći na leto da im pomogne.

On im je u vezi sa udesom rekao da nije vozio automobil, kao da nije vozio ni njegov vozač već saradnik. Naveo je i da je u trenutku udesa spavao na zadnjem sedištu.

foto: Printscreen

Do sada niko od nadležnih organa nije pomogao nesrećnoj porodici koja živi u teškim materijalnim uslovima.

BONUS VIDEO:

Komemoracija Šabanu Šauliću (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.