POSLEDNJI ISPRAĆAJ KRALJA NARODNE MUZIKE: Prijatelji i rodbina se pozdravljaju od Šabana Šaulića (VIDEO)
Šaban Šaulić biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana, Foto: Filip Plavčić, Damir Dervišagić

DANAS ODLAZI NA VEČNI POČINAK

POSLEDNJI ISPRAĆAJ KRALJA NARODNE MUZIKE: Prijatelji i rodbina se pozdravljaju od Šabana Šaulića (VIDEO)

Telo pevača narodne muzike Šabana Šaulića stiglo je avionom kasno sinoć, a Mihajlo Šaulić i Bata Mirković dopratili su telo poginulog pevača narodne muzike do Novog groblja

Objavljeno: 11:46h

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić, koji je poginuo u nedelju, 17. februara, biće sahranjen danas u 15 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a u 11 sati biće održan komemorativni skup u svečanoj sali Skupštine grada Beograda. Njegovo telo dopremljeno je avionom sinoć iz Nemačke i već se nalazi u kapeli.

11.35 - Nakon potresnog govora Šabanovog saradnika usledio je gromoglasan aplauz u čast poginulog pevača, a svi prisutni su u suzama.

11.28 - Goran Jovanović, blizak saradnik poginulog pevača obraća se prisutnima kroz suze potresnim rečima.

foto: Printscreen

- Nema više našeg Šabana. Ova tužna rečenica tog jutra i dalje zvuči kao košmar iz kog ćemo se probuditi, jer kako ti možeš otići? Kako kad su pesme neizbrisive i kad si dobrotom, osmehom i jednostavnošću ušao u srca ljudi. To ne može tek tako da nestane. Praznina koju si za sobom ostavio, niko neće popuniti. Kralj muzike je sišao sa scene. Legenda će živeti večno.

11.25 - Šabanov najbolji prijatelj Rade Vučković takođe je održao govor u čast Šabana Šaulića.

- Uvek si žurio kući da upiješ ljubav, snagu, lepotu. Dogovorili smo se da ćemo da ostarimo zajedno, da idemo u Krčedin. Izdao si me i otišao. Odneo deo mene - rekao je između ostalog kompozitor.

11.20 - Šabanova kuma, Zorica Brunclik, održava kroz suze govor u čast poginulog kuma.

foto: Printscreen

- Toliko smo toga prošli zajedno. Od rađanja moje i tvoje dece, uspeha, ali bili smo tu i kad smo ispraćali naše roditelje. I ti i tvoja porodica bili ste uz mene. Bili smo uspešni, kume. I kao duet i odvojeno. Sa kim ću ja sad da pevam? Imali smo mnogo planova za ovu godinu - da proslavimo našu slavu, da pravimo muziku, da oženimo Mihajla, i sve se to prekinulo - rekla je pevačica grcajući u suzama.

11.16 - U salu je stigala porodica Šaulić, udovica Goca jedva je došla do mesta, gde su je dočekali kuma Zorica i Svetlana Ceca Ražnatović. Posle govora predsednika Saveza estradnih umetnika Dragiša Golumović, tad je minut ćutanja za Šabana Šaulića.

10.53 - Svečana sala u Skupštini grada je mala za sve koji žele da prisustvuju komemoraciji kralja narodne muzike. Niko u sali nije mogao da ostane tvrda srca, plakali su svi za kraljem.

10.31 - U Skupštini grada, gde se održava komemoracija pokojnom Šabanu Šauliću, već su pristigli kumovi Zorica Brunclik i Kemiš, Dajana Ildina, Sneki...

1 / 9 Foto: Damir Dervišagić

10.17 - Porodica Šaulić, udovica Goca, pod ruku sa unukom Lukom, krenuli su na komemoraciju svom voljenom suprugu, ocu i dedi.

1 / 8 Foto: Vladimir Sporčić

10.04 - Sanela, Bata Mirković i unuk Luka stigli su u kuću žalosti, odakle će krenuti svi zajedno na komemoraciju.

1 / 3 Foto: Vladimir Sporčić

9.57 - U porodični dom na Dedinju stigla ćerka Ilda Šaulić sa suprugom Bojana Vučkovićem. Ilda, koja je bila Šabanova mezimica, skrhana bolom ušla je u kuću.

1 / 3 Foto: Vladimir Sporčić

9.47 - Među prvima u dom žalosti stigla je Ildina venčana kuma Dajana Paunović.

foto: Vladimir Sporčić

9.35 - Ispred kuće Šabana Šaulića od rane zore je bilo mirno. Oko pola deset je iz kuće izašao njegov prijatelj koji je uvek bio s njim i koji ga je uglavnom vozio na nastupe. Oni su čekali ljude koji su im doneli kišobrane.

Telo pevača narodne muzike Šabana Šaulića stiglo je avionom kasno sinoć, a Mihajlo Šaulić i Bata Mirković dopratili su telo poginulog pevača narodne muzike do Novog groblja. Posmrtni ostaci pevača biće u kapeli do sahrane.

1 / 3 Foto: Vladimir Sporčić

Podsetimo, kralj narodne muzike Šaban Šaulić nastradao je nedelju, 17. februara, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kada se vraćao sa nastupa u Nemačkoj. automobil u kom je bio pevač, zakucao vozač koji je bio u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.