UHAPŠENA GRUPA TEŠKO NAORUŽANIH MUŠKARACA NA HAITIJU: Među njima je i SRBIN DANILO koji je sa RUSOM radio SVAŠTA
Danilo Bajagić, Foto: Printscreen

PALI

UHAPŠENA GRUPA TEŠKO NAORUŽANIH MUŠKARACA NA HAITIJU: Među njima je i SRBIN DANILO koji je sa RUSOM radio SVAŠTA

Kako se navodi, policija je pronašla šest automatskih pušaka, sedam pištolja, dronove, satelitske telefone, pancire i drugu ratnu opremu

Objavljeno:

Grupa "teško naoružanih" muškaraca koja je uhapšena u ponedeljak na Haitiju nakon antivladinih protesta, predata je američkim vlastima, saopštile su danas haićanske i američke vlasti.

Za sada se ne zna da li su svi članovi grupe, u kojoj se nalazi pet Amerikanaca, jedan Srbin i jedan Rus, otputovali za SAD, preneo je Rojters.

Oni su uhapšeni u ponedeljak usred antivladinih demonstracija, a nakon što je u njihovim vozilima pronađeno oružje, oprema za komunikaciju i nekoliko registarskih tablica, prenosi lokalni sajt "Nuvelist", pozivajući se na policijske izvore.

Kako se navodi, policija je pronašla šest automatskih pušaka, sedam pištolja, dronove, satelitske telefone, pancire i drugu ratnu opremu.

Grupa je optužena za ilegalno posedovanje oružja, a druga optužnica protiv njih je kriminalna zavera, saopštila je policija.

Oni su uhapšeni dok su putovali u vozilima bez registarskih tablica, a neki od njih tvrdili su da rade za vladu. U trenutku hapšenja napuštali su Nacionalnu banku, ali policija nije kod njih pronašla nikakav novac.

Opozicija na Haitiju od 7. februara organizuje proteste tražeći ostavku predsednika Žovenela Moizea.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.