MLADA TIJANA (29) IZ UŽICA PREMINULA JE OD GRIPA U 8 MESECU TRUDNOĆE: Beba je umrla u stomaku, zatim i majka
Ove sezone umrle su  23 osobe, a po proceni epidemiologa, u narednih mesec dana može se očekivati dalji rast, Foto: Filip Plavčić

tuga

MLADA TIJANA (29) IZ UŽICA PREMINULA JE OD GRIPA U 8 MESECU TRUDNOĆE: Beba je umrla u stomaku, zatim i majka

Tijana je bila u osmom mesecu trudnoće i juče je sahranjena na gradskom groblju Sarića Osoje u Užicu

Objavljeno:

Broj obolelih od gripa u Srbiji raste iz dana u dana. U Užičkom kraju pokosio je još dve žrtve - trudnicu Tijanu Gardić (29) i Tanju Arsenijević (42) ! Tako kažu prijatelji i poznanici preminulih za beogradske medije.

Ove sezone umrle su 23 osobe, a po proceni epidemiologa, u narednih mesec dana može se očekivati dalji rast.

U Institutu za javno zdravlje Srbije "Batut" juče nisu odgovorili tim povodom Tijana je, prema navodima prijatelja, usled komplikacija izazvanih gripompreminula 18. februara u bolnici u Beogradu, a Tanja 12 dana ranije u Užicu. Ni jedna ni druga, ističu sagovornici, nisu imale hronične bolesti.

Tijana je bila u osmom mesecu trudnoće i juče je sahranjena na gradskom groblju Sarića Osoje u Užicu.

- Kod nje se sve zakomplikovalo, pa su je hitno prebacili u bolnicu u Beograd. Međutim, kažu da je beba u stomaku već bila preminula, a nakon toga i ona - tvrde poznanici.

Prijatelji Tanje Arsenijević, kao i njen supurg, kažu da je ona imala sve simptome gripa. U veoma teškom stanju je primljena u užičku bolnicu, gde je posle dva dana preminula.

- Ona je u bolnicu došla u jako lošem stanju i odmah je stavljena na veštačka pluća. Međutim, nije preživela. Kod nje nije rađena analiza na prisustvo virusa gripa - nezvanično navode u užičkoj bolnici.

- Skoro je počela da radi u jednoj firmi i išla je na posao sa temperaturom. Ona i njena porodica nisu bili u nekoj finansijskoj situaciji jer je muž skoro operisan i ne radi, a imaju ćerkicu koja ide u prvi razred. Nije htela na bolovanje jer je znala da će joj plata, ako to uradi, biti znatno manja. U međuvremenu je išla kod lekara i oni su joj rekli da dođe u bolnicu da leži jer su joj pluća bila u lošem stanju. Međutim, ona nije htela zbog posla. Kad je bolest potpuno savladala, tada je otišla u bolnicu ali je bilo kasno - kažu Tanjini prijatelji.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.