OVO JE UBILO ŠABANA ŠAULIĆA: Nemački lekari bi ga SPASILI da nije bilo OVE STVARI koja zapravo služi da vas ČUVA!
Nije mu bilo spasa, Šaban Šaulić, Foto: Printscreen / Neue Westfalische, Dragan Kadić

užas!

OVO JE UBILO ŠABANA ŠAULIĆA: Nemački lekari bi ga SPASILI da nije bilo OVE STVARI koja zapravo služi da vas ČUVA!

Radi pripreme za transport, lekari su mu, prema nemačkim medicinskim standardima, dali sredstvo za uspavljivanje i uneli u helikopter, posle nesreće koja se dogodila u nedelju oko 6 sati i 45 minuta!

Objavljeno:

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj kada se u automobil u kojem je bio pevač zakucao pijani Nemac velikom brzinom.

Lekari smatraju da je pojas u autu od siline udarca zategao to mesto, gde je došlo do pucanja aorte, a doktor, koja je vodila medicinski tim je o celokupnom protokolu spasa dala svoje mišljenje policiji, kao i da je to uzrok smrti pevača.

Šaulić je sam izasao iz kola, bio svestan i govorio, ali ga nisu razumeli jer je pričao na srpskom. Ipak su shvatili da se žalio da ga boli grlo i da mu se stanje pogoršavalo", rekla je doktorka koja je vodila tim lekara koji se borio za Šabanov život, a saznaje Tanjug.

Radi pripreme za transport, lekari su mu, prema nemačkim medicinskim standardima, dali sredstvo za uspavljivanje i uneli u helikopter, posle nesreće koja se dogodila u nedelju oko 6 sati i 45 minuta.

Odlučeno je da se Šaulić helikopterom prebaci u bolnicu, zbog procene doktora na licu mesta da je on bio najteže povređen. On je prebačen u najveću i najbolje opremljenu kliniku u Bilefeldu. Ostala dvojica njegovih saputnika, prebačena su u druge dve bolnice sanitetskim vozilima, kojih je zajedno sa vatrogasnim bilo 40 na mestu nesreće.

Nadležni u institucijama u Bilefeldu tvrde da je Šaulić dobio najbolju moguću uslugu hitne pomoći u Nemačkoj, koja ukljucuje prevoz helikopterom i čitav tim lekara.

U bolnicu u Bilefeldu stigli su oko osam sati ujutro, a posle reanimacije su morali da otvore grudni koš i tada su videli da je aorta pukla, što je medicinski nemoguće sanirati. U nedelju u 10 sati i 25 minuta Šaulić je preminuo, piše u protokolu.

Policija je, prema navodima uključenih u slučaj pogobije Šulića, potvrdila da je auto u kome se nalazio pevač usporio zbog situacije na putu i da je drugi auto direktno naleteo na njih, tako da su udarili u bankinu.

Protiv Nemca, koji je izazvao udes, po službenoj dužnosti krivično se goni.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.