SUZE NA SUĐENJU ZA UBISTVO VELIBORA DUNJIĆA: Optuženi plakao i ponavljao: To nisam bio ja, već neki drugi Vuk!
U sudnicu je iz Okružnog zatvora doveden optuženi Vuk Musić, koji je ponovo pokušao da dokaže da je došlo do zamene identiteta, odnosno, da nedužan leži u zatvoru!, Foto: Dado Đilas

POTRESNO!

SUZE NA SUĐENJU ZA UBISTVO VELIBORA DUNJIĆA: Optuženi plakao i ponavljao: To nisam bio ja, već neki drugi Vuk!

U sudnicu je iz Okružnog zatvora doveden optuženi Vuk Musić, koji je ponovo pokušao da dokaže da je došlo do zamene identiteta, odnosno, da nedužan leži u zatvoru

Objavljeno:

U Višem sudu u Beogradu danas je održano suđenje za ubistvo vođe Zvezdinih navijača, Velibora Dunjića, koje se dogodilo 2014. godine ispred beogradskog splava "Džimis".

U sudnicu je iz Okružnog zatvora doveden optuženi Vuk Musić, koji je ponovo pokušao da dokaže da je došlo do zamene identiteta, odnosno, da nedužan leži u zatvoru.

Tokom procesa ranije se pominjao Zoran Vukić, kao lice koje je skinulo risiver iz kancelarije splava i tako isključilo kamere koje su, kako se pretpostavlja, snimile ubistvo.

Ti snimci, kao ni sam Zoran Vukić, nikada nisu pronađeni. Jedino što se zna je da je Vukićevo ime Vuk, pa optuženi Vuk Musić pokušava da dokaže da je došlo do zamene identiteta.

Na današnjem saslušanju okrivljeni su potvrdili da su Vuka Musića prvi put videli u sudnici, kao i da on nije bio prijatelj sa Vladimirom Đurovićem kome se sudi u odsustvu, a koji je bio šef obezbeđenja, dok je Zoran Vukić bio Đurovićev dugogodišnji saradnik i prijatelj.

Na pitanja Musića, pitanja sudije i zamenika javnog tužioca odgovarao je Miloš Milosavljević, kome se na teret stavlja da je saučesnik u ubistvu. Milosavljević je u trenutku ubistva Dunjića bio jedan od suvlasnika splava Džimis.

- Da li sam ja bio deo tog obezbeđenja i društva, da li si me video to veče u kancelariji splava u kojoj je bio risiver za kamere? - pitao je optuženi Musić Milosavljevića.

- Ja sam tebe prvi put video u sudnici, a to veče kada se dogodilo ubistvo, u kancelariji je, čini mi se, bilo drugo lice. Krupnije od tebe, nabildovanije i sa istetoviranim rukama. Niko me do sad, od početka postupka, nije pitao da opišem to lice, ali mogu da kažem da mislim da to nisi bio ti. Meni je ovde prisutni tužilac pre mog prvog saslušanja 2015. godine sugerisao na ime Vuk Musić - istakao je Milosavljević.

Nakon ove rečenice Musić se rasplakao.

Na pitanje sudije da to pojasni, Milosavljević je rekao:

- I pre nego sto je počelo moje saslušavanje, tužilac mi je sugerisao na ime Vuk Musić. Tačnije, pitao me je da li znam ko je bio u kancelariji kada je čupan risiver, rekao sam da sam čuo da je bio neki Vuk. On je na to konstatovao i izdiktirao u zapisnik da to mora biti Vuk Musić. Iako je neko pomenuo da bi trebalo uraditi prepoznavanje lica, tužilac je rekao da nema potrebe. Tek kasnije ću saznati da u celoj priči postoji i drugo lice, Zoran Vukić.

Ubijen ispred splava

Dunjić je ubijen ispred "Džimisa", a za njegovo ubistvo optuženi su Vladimir Đurović, šef obezbeđenja splava i još osmoro kojima se stavlja na teret da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina.

Đurović je u bekstvu a na optuženičkoj klupi su Goran Knežević, Bojan Starovlah, Miloš Milosavljević i Vuk Musić.

Ostali optuženi svojevremeno su priznali krivicu i nagodili se sa tužilaštvom, gde je postupak protiv njih okončan.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.