Ispovest Petre Cvijić: Nisam u vezi s Vučićem, u životu ga nisam videla!

kaže da joj prete smrću

Ispovest Petre Cvijić: Nisam u vezi s Vučićem, u životu ga nisam videla!

Četiri godine posle nesreće koja joj je promenila život i mesec dana posle oslobađajuće presude, voditeljka RTS za Nedeljnik prvi put priča o gaženju čoveka i odnosu s premijerom Srbije
Objavljeno: 09:11h

U zvaničnoj presudi nekada zaštitnom licu RTS-a, kojoj je suđeno posle saobraćajne nesreće u Vodovodskoj ulici u Žarkovu kojoj je poginuo Slobodan Bajić, stoji "Petra Cvijić oslobađa se optužbe da je izvršila krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja Krivičnog zakonika". Bila je to noć koja se pretvorila u četiri godine suđenja, mučnih naslovnih strana, jurnjave za ekskluzivnom informacijom - ko štiti Petru Cvijić. O svemu tome, kao i o tužbama koje je podnela protiv nekoliko dnevnih listova i novinara, Petra je govorila u intervjuu Nedeljniku koji je rađen danima. Pa i o onome da je bila ljubavnica Aleksandra Vučića. "Nekoliko meseci nakon prve oslobađajuće presude izašao je tekst u 'Tabloidu' čiji je novinar objavio, 'kako navodno saznaje', da je premijer Aleksandar Vučić u ljubavnoj vezi sa mnom i kako se za takav ishod presude lično postarao. Od tog trenutka kreću kuloarske priče, društvene mreže su se zapalile raspirujući i podgrevajući tu neistinu.

Svako se u daljem prepričavanju pozivao na 'informacije iz prve ruke', 'pouzdane izvore', 'ljude iz službe koji su im lično dojavili tu vest' kako bi priča dobila na snazi i zvučala verodostojnije. Sramota je bilo, pretpostavljam, reći kako je, u stvari, izvor informacije tabloidni časopis. Zbog svega toga ugrožena mi je bezbednost, dobijala sam pretnje silovanjem i ubistvom, raznorazne pogrdne epitete i uvrede, nazvana sam prostitutkom u tekstu jednog eminentnog novinara koji se, uzgred, nije obračunavao sa mnom, već sa Vučićem. Aleksandra Vučića nikada u svom životu, ponavljam, nisam upoznala!", kaže Petra Cvijić za Nedeljnik. Teško je nositi na čelu prišivene sramne epitete: bahata, bezobzirna, lažljiva, prevrtljiva i mnogo, mnogo gore od toga, kao i suočavati se sa pretnjama i optužbama zbog pripisane ljubavne veze sa čovekom kojeg nikada nisam srela Teško je, kaže ona u velikoj ispovesti, "nositi na čelu prišivene sramne epitete: bahata, bezobzirna, lažljiva, prevrtljiva i mnogo, mnogo gore od toga, kao i suočavati se sa pretnjama i optužbama zbog pripisane ljubavne veze sa čovekom kojeg u životu nisam ni srela, a potom verovati da se nakon svega može sačuvati duševno i psihičko zdravlje.""Nastojim da me ne obuzmu strah i razočaranje, da ne postanem ozlojeđena ili nepoverljiva prema ljudima. Staram se o svom duhovnom uzrastanju koliko je u mojoj moći. Trudim se da u mom srcu stanuje samo ljubav, još uvek imam oproštaj za svakog i molim se da zauvek ostane tako", ispričala je novinarka Javnog servisa.
Nebojša Mandić
Petra se u na trenutke potresnoj ispovesti Nedeljniku prisetila i kobne noći."Učinila sam sve što sam mogla, trznula volan udesno, pritisnula sirenu, kočila, ali, nažalost, nije bilo moguće da izbegnem kontakt. Zaustavila sam vozilo, istrčala i prišla čoveku. Ubrzo su se okupili ljudi, sećam se da je nas nekoliko razgovaralo sa njim. Neka devojka mu je postavljala pitanja kako ne bi izgubio svest. Odgovarajući na pitanja rekao je svoje ime, gde živi, koliko ima unuka i kako se zovu, dao je broj telefona supruge. Bila sam pored njega sve do dolaska vozila hitne pomoći. Sećam se da su mi rekli da ne brinem, kako će sve biti u redu." Ipak, Slobodan Bajić je nažalost preminuo. "Dan nakon nesreće pronašla sam telefonski broj porodice Bajić. Gledala sam dugo u taj broj na papiru, verovatno su prošli sati pre nego što sam smogla snage da pozovem. Šta reći njegovoj porodici? Kakva će biti reakcija kada čuju da je sa druge strane vozač automobila? Razgovarala sam sa Radovanom, sinom pokojnog Slobodana, i izjavila mu saučešće. Ne sećam se detaljno razgovora, ali znam da je prošao u korektnom tonu. Pitao me je kako se osećam, rekao da je i sam vozač, te da ima razumevanja, jer tako nešto može svakom da se dogodi."
Nekoliko meseci nakon nesreće u medijima se oglasila udovica Vasiljka. "Zamerala mi je to što je nikada nisam posetila. Istog trenutka kada sam ugledala tekst, pozvala sam je i pitala mogu li da dođem. Otišla sam te večeri. U razgovoru sa njom provela sam više od sat vremena. Zaista mi nije poznato zbog čega je svih ovih godina tvrdila da nisam dolazila."Petra Cvijić i danas, uprkos onome što se moglo pročitati, živi kao podstanar."Pogađale su me neistine koje su iznošene o mom imovnom stanju. Pisali su da sam bogata, pominjali desetine hiljada evra kojima sam navodno platila advokata. U ovim smutnim vremenima, kada su ljudi spremni da i za mnogo manje novca orobe i opljačkaju ljude, neko je upirao prstom u mene i pravio potencijalnu metu", ispričala je Petra Cvijić u velikom intervjuu za novi broj Nedeljnika. (Espreso / Izvor: Nedeljnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.