SRBIN UHAPŠEN S NAORUŽANOM BANDOM NA HAITIJU! U automobilima krili ORUŽJE, DRONOVE, SATELITSKE TELEFONE, PANCIRE...
Foto: Printscreen / Twitter / HaitiInfoProject

haos

SRBIN UHAPŠEN S NAORUŽANOM BANDOM NA HAITIJU! U automobilima krili ORUŽJE, DRONOVE, SATELITSKE TELEFONE, PANCIRE...

Na Haitiju je uhapšeno osam "teško naoružanih" muškaraca, među kojima su, pored petorice Amerikanaca, po jedan Srbin, Rus i Haićanin

Objavljeno: 10:55h

Oni su uhapšeni usred anti-vladinih demonstracija, a nakon što je u njihovim vozilima pronađeno oružje, oprema za komunikaciju i nekoliko registarskih tablica, prenosi lokalni sajt "Nuvelist", pozivajući se na policijske izvore. Kako se navodi, policija je pronašla šest mašinskih pušaka, sedam pištolja, dronovi, satelitski telefoni, panciri i druga ratna oprema. Sedmorica uhapšenih identifikovani su kao Kent Leland Kreker, Bajavić Danilo, Vlad Janković, Barton Telon, Kristofer Osman, Danijel Dastin i Estera Majkl.

"Grupa od osam muškaraca optužena je za ilegalno posedovanje oružja, a druga optužnica protiv njih je kriminalna zavera", saopštila je policija. Oni su uhapšeni dok su putovali u vozilima bez registarskih tablica, a neki od njih tvrdili su da rade za vladu. U trenutku hapšenja oni su napuštali nacionalnu banku, ali policija kod njih nije pronašla nikakav novac. Opozicija na Haitiju od 7. februara organizuje proteste tražeći ostavku predsednika Žovenela Moizea.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.