UKLETI DAN! Na današnji datum se pre 11 godina dogodila JEZIVA TRAGEDIJA koja je odnela 8 mladih života...
Posledice požara, Foto: Youtube printscreen

godišnjica tragičnog požara

UKLETI DAN! Na današnji datum se pre 11 godina dogodila JEZIVA TRAGEDIJA koja je odnela 8 mladih života...

Ispred pasaža u Zmaj Jovinoj 8 stoji spomen-ploča sa imenima osmoro nastradalih...

Objavljeno:

Pre tačno 11 godina, na današnji dan, osmoro mladih poginulo je u požaru u kafeu "Laundž" u Zmaj Jovinoj 8 u Novom Sadu.

Tog kobnog 17. februara 2008. godine, u požaru su poginuli brat i sestra Miloš (19) i Mirjana (23) Pekić, Milena Kolundžić (23), Boris Bjekić (23), Dušica Kulaš (23), Marija Gavrančić (23), Vladan Dragović (23) i Branka Saković (23).

Iz kafića u plamenu, skokom kroz prozor, uspeli su da se spasu Maja Milikšić i Aleksandar Antić.

Prvooptuženi Miloš Malešev iz Novog Sada osuđen je na zatvorsku kaznu od 12 godina. Na osnovu Zakona o amnestiji, 2012. Maleševu je smanjena kazna na devet godina zatvora. Suvlasnici lokala Tamaš Kolar i Srđan Bovan osuđeni su na po sedam godina, dok je zbog pomaganja, na zatvorsku kaznu od dve godine bio osuđen Bojan Kulačanin.

Ispred pasaža u Zmaj Jovinoj 8 stoji spomen-ploča sa imenima osmoro nastradalih.

Iako je skoro svake godine na godišnjicu tragedije polagano cveće u pomen žrtvama, ni ove, kao ni prošle godine, nijedan gradski zvaničnik nije najavio obeležavanje godišnjice.

Ovo je jedan od dva tragična požara koje Novi Sad pamti u poslednjih nešto više od decenije. Svega četiri godine posle tragedije u "Laundžu", 1. aprila 2012. u požaru u diskoteci "Kontrast" poginulo je šestoro mladih - Marina Aničić (25), Tamara Miladinović (25), Milena Dalmacija (26), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) i Renato Vuković (21).

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.