SA LEKARIMA IZ HITNE POMOĆI STIGAO JE I POGREBNIK: Priča iz Zemuna posle koje ćete se ZAMISLITI!
Služba hitne pomoći ponovo zakazala, Foto: Nebojša Mandić

Užas!

SA LEKARIMA IZ HITNE POMOĆI STIGAO JE I POGREBNIK: Priča iz Zemuna posle koje ćete se ZAMISLITI!

Komšinici je pozilo oko dve ujutru, pri čemu je njen sin, inače blago umno zaostao, pozvao službu Hitne pomoći. Nisu se pojavili, dok ih nije obavestio da je žena preminula

Objavljeno: 14:06h

U potresnoj priči koja je danas osvanula na Tviteru, korisnik naloga @goran_zemunac je opisao smrt svoje komšinice (73), u događaju gde radnici Hitne pomoći još jednom nisu intervenisali na vreme.

Naime, kako tviteraš objašnjava, komšinici je pozilo oko dve ujutru, pri čemu je njen sin, inače blago umno zaostao, pozvao službu Hitne pomoći. Od njih je dobio nekoliko saveta kojih bi trebalo da se pridržava dok oni ne dođu u pomoć.

Pet sati kasnije, Hitna pomoć se nije pojavila i žena je preminula.

Tada je njen sin ponovo pozvao službu koja je zatim do pokojnice dolazi u roku od 10 minuta. A nešto kasnije, pojavljuje se i pogrebnik, koga porodica preminule nije ni obavestila ni pozvala, i koji, kako se navodi, tvrdi da "ne zna kako zna za pokojnicu".

Tvit je za sada zaradio oko 70 oštrih i vrlo negativnih komentara, koji osuđuju (ne)intervenisanje zdravstvenih radnika Hitne pomoći - dok neki dele i slične priče iz sopstvenih života.

Pomenuti korisnik naloga je takođe objavio i slučaj njegovog oca, koji se povredio pri padu na potiljak. On objašnjava kako nije odmah obavestio Hitnu pomoć, jer je njegovom ocu prvih nekoliko dana bilo dobro.

- Četvrti dan se onesvestio zbog subduralnog krvarenja. Kada sam ih pozvao, odbili su da dođu, jer ih nisam pozvao prvi dan - piše u tvitu.

Još jedan korisnik Tvitera je podelio priču svoje mame:

- Nisu hteli da dođu ni mojoj pok. mami. Rekli da otvorim prozor da joj uďe svežeg vazduha - pisao je u komentaru.

Pogrebnik kaže ne zna kako je saznao da je žena preminula

U komentarima se govorilo i o pogrebniku koji se pojavio na licu mesta takoreći - niotkuda!

Nameće se teorija postojanja saradnje između pogrebnih preduzeća i bolnica

Na pitanje da li su ukućani pozvali druge pogrebnike, a ovog izbacili iz kuće, korisnik Tvitera koji je prvobitno ispričao događaj je napisao da nisu i dodao: "Sin je jedini u kući, a blago je umno zaostao. Posle je tek pozvao familiju".

- Još pre 10 godina, kad je svekar umro na VMA, odem da završim papirologiju tamo, a oni, s vrata: "Evo vam broj telefona našeg pogrebnika, on će sve da vam sredi!" I jako su se uvredili kad sam im rekla da ne treba, imamo svog - pisalo je u jednom od komentara.

- Klasika... Pogrebnici stizu s katalozima sanduka i obracunom troskova.... Zavrsavaju svu papirologiju.... -

Saradnja pogrebnika i Hitne pomoći

Nažalost, ovakve priče već godinama nisu strane u javnosti Srbije.

Dr Borko Josifovski, inače bivši direktor beogradske Hitne pomoći, još 2006. je ukazao na saradnju lekara Hitne pomoći i pogrebnika.

Kako je pričao u intervjuu za televiziju N1, informacije o takvim slučajevima je dobio od ljudi koji su se žalili zaštitniku pacijenata u Hitnoj, da pogrebnici dolaze odmah posle, ili čak zajedno sa ekipom Hitne pomoći.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.