BRUTALNO UBIJENA SRPKINJA U AUSTRIJI: Bivši partner je upucao NA ULICI, a onda presudio sebi
Srpkinja ubijena u Beču (ilustracija), Foto: AP

nasilje nad ženama

BRUTALNO UBIJENA SRPKINJA U AUSTRIJI: Bivši partner je upucao NA ULICI, a onda presudio sebi

Zločinu je prethodio spor u restoranu između Željka B, državljanina BiH, i Violete J., državljanke Srbije

Objavljeno:

Austrija je u šoku nakon osmog ubistva žena u ovoj godini.

U bečkom Majdlingu kasno u utorak uveče, 53-godišnji državljanin BiH ubio je svoju bivšu partnerku, 48-godišnju Srpkinju, potom sebi pucao u glavu.

I počinilac i njegova žrtva prebačeni su u okolne bolnice - žena je podlegla povredama tokom noći s utorka na sredu. Pretpostavlja se da je motiv zločina - ljubomora, piše Kronen Zeitung.

Zločinu je prethodio spor u restoranu između Željka B, državljanina BiH, i Violete J., državljanke Srbije. Po izlasku iz restorana, u 21.20 sati u u Herthergasseu, Željko je pucao u glavu svoje partnerke, a potom pokušao samoubistvo.

Dok je Violeta J. umrla oko dva sata kasnije u bolnici, počinilac je još uvek bio u kritičnom stanju tokom noći. Njegove šanse za preživljavanje smatraju se niskim.

- Zločinu je prethodio spor u restoranu, koji se prebacio na ulicu. Pronašli smo dve čaure. Državljanin BiH je ilegalno posedovao oružje - rekao je portparol policije Pol Ajdenberger.

Vladala je pomalo haotična situacija dok su su na ulici ležala dva beživotna tela. U prvi mah se mislilo da ubica i dalje slobodno hoda pa je celo područje bilo zatvoreno. U restoranu i na ulici, kao i u drugom restoranu nasuprot mestu zločina, bilo je mnogo svedoka koji su ispitivani tokom noći.

Zločin je aktuelizovao problem nasilja nad ženama jer je ovo osmi ovogodišnji slučaj brutalnog ubistva žena u Austriji, a treći u Beču.

(Espreso.co.rs/Radio Sarajevo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.