GURNUO ME JE I ČUO SE PUCANJ! KRISTINA JE PALA I POČELA DA KRKLJA! Jezivo svedočenje za ubistvo devojke na pumpi
Na optuženičkoj klupi je Miloš Srebrić koji je prilikom iznošenja odbrane ranije negirao delo i objasnio da je za tragični događaj čuo preko TV-a, Foto: Privatna arhiva

STRAVIČNO!

GURNUO ME JE I ČUO SE PUCANJ! KRISTINA JE PALA I POČELA DA KRKLJA! Jezivo svedočenje za ubistvo devojke na pumpi

Na optuženičkoj klupi je Miloš Srebrić koji je prilikom iznošenja odbrane ranije negirao delo i objasnio da je za tragični događaj čuo preko TV-a

Objavljeno:

Radnik benzinske pumpe Darko Stankov, svedočio je na suđenju Milošu Srebriću koji je osumnjičen za ubistvo Kristine Kaplanović koje se dogodilo maju 2017. godine. Njega, zbog pretnji koje je dobio, od prošle godine čuva policija.

- Čuo sam udarac o vrata WC-a iza mene, ali tek kada je usledilo: "Ovo je pljačka, dajte sve što imate i uđite unutra", okrenuo sam se udesno odakle je dopirao glas. Ta osoba je bila krupnije građe, visoka oko metar devedeset. Obučena u tamno, sa maramom preko nosa. U desnoj ruci je držala pištolj u visini ramena, blago savijenoj. Gurnuo mi je rame levom rukom i pri prvom kontaktu - pištolj je opalio. Kristina je pala. Pokušao sam da joj pomognem, jer je počela da krklja.

Ovo je u utorak pred Višim sudom ispričao Darko Stankov, bivši radnik pumpe, očevidac ubistva Kristine Kaplanović, koja je upucana prilikom pokušaja pljačke u Velikom Mokrom Lugu maja 2017. godine.

Na optuženičkoj klupi je Miloš Srebrić koji je prilikom iznošenja odbrane ranije negirao delo i objasnio da je za tragični događaj čuo preko TV-a.

Stankov je kobne večeri došao na pumpu kako bi se našao sa kolegom koji je završavao smenu u objektu NIS s druge strane auto-puta. Njih četvoro su stajali ispred pumpe, jer je jedan od kolega pušio cigaru.

- Taj čovek me udario, bio sam u položaju naniže, pucanj sam samo čuo. Kada sam podignuo glavu, Kristina je bila na zemlji. Okrenuo sam je na bok. Krvi je bilo iza nje i malo na ustima. Video sam da napadač odlazi trčeći uz auto-put ka Nišu - ispričao je Stankov.

Svedok je, povodom ovog događaja, dobio pretnje preko telefona, a nepoznata osoba mu je nakon toga i fotografisala automobil.

- Neko me je pozvao, nije se predstavio i rekao mi je da pazim šta pričam. Od maja prošle godine imam policijsku zaštitu - rekao je Stankov.

Njegovo svedočenje trajalo je više od tri sata, a na momente suđenje se pretvaralo u burnu razmenu argumenata između predsednice veća, zamenika tužioca i advokata odbrane. Jedan od Srebrićevih branilaca Jugoslav Tintor postavio je niz pitanja na koje je sudija odbila da svedok odgovori, poput:

"Jesam li u pravu da ste vi nakon nezgode dali policajcima netačno ime vašeg oca? Zašto ste davali različite adrese ako ih niste menjali? Da li je vaš otac policijski službenik i da li je došao pre patrole na lice mesta?"

- Prvo je stigla interventna jedinica i njima sam sve ispričao - rekao je Stankov.

On je objasnio da je napadaču video samo levi profil i ništa od desne strane lica.

- Video sam mu oko, levu obrvu i zalizak sa te strane lica. Oči mu nisu bile skroz tamne, ali ni plave, ni zelene. Da sam zadržao pogled na njemu do desetak sekundi, video bih mu i desnu stranu lica. Kosa mu nije bila tamna - objasnio je svedok.

Stankov je potvrdio da je bio na prepoznavanju, kao i da je učestvovao u izradi foto-robota.

- Prilikom prepoznavanja, njih petorica su bila bez marame. Dvojicu sam "izvukao". I ostala trojica su imala zaliske, ali nisu bili ni približno slični. Dvojica su se okrenula na bok i izgovorili reči koje sam čuo na licu mesta. Onda sam se odlučio za jednog od njih. Druge glasove nisam prepoznavao - objasnio je Stankov.

Prema njegovim rečima, na licu mesta, on nije video nikakav beleg na čelu napadača, a objasnio je da ne zna zašto je foto-robot urađen anfas, a ne iz profila, na osnovu njegovog opisa.

Suđenje se nastavlja 12. marta, kada bi trebalo da svedoče preostala dvojica kolega ubijene devojke.

Nije se više budila!

Vanbračna supruga optuženog Srebrića iskoristila je u utorak pravo da ne svedoči u ovom postupku, a posle nje odmah je saslušan Stanislav Kaplanović, otac ubijene Kristine.

- Pašenog, kod kog je Kristina živela, te noći mi je javio da je pumpa opljačkana, a moja ćerka ranjena - ispričao je Stanislav potreseno. - Rekao mi je da dođem u Beograd. Ona je bila u Urgentnom centru, na aparatima. Nije bila svesna i više se nije budila...

(Espreso.co.rs / Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.