GRIP UBIJA I POTPUNO ZDRAVE, ZA 24 SATA UMRLO ČETVORO LJUDI! Jeziva upozorenja LEKARA zabrinula su sve u Srbiji
Razmatra se odlaganje početka drugog polugodišta jer postoji mogućnost da broj obolelih drastično poraste nakon završetka raspusta, Foto: Dragana Udovčić

STRAVIČNO!

GRIP UBIJA I POTPUNO ZDRAVE, ZA 24 SATA UMRLO ČETVORO LJUDI! Jeziva upozorenja LEKARA zabrinula su sve u Srbiji

Razmatra se odlaganje početka drugog polugodišta jer postoji mogućnost da broj obolelih drastično poraste nakon završetka raspusta

Objavljeno: 07:48h

Četiri osobe preminule su od gripa za 24 sata, čime je broj žrtava porastao na 23! Najnovije žrtve gripa, dve žene od 72 i 77 godina, preminule su juče i prekjuče u Kliničkom centru u Kragujevcu!

Pored toga, preminula je žena (86) u Čačku, kao i državljanin Rumunije (45) koji je bio na lečenju u požarevačkoj bolnici.

Preminule žene su bile hronični bolesnici lošeg zdravlja i virus ih je pokosio. Još jedna žena je u kritičnom stanju i nalazi se na aparatima za disanje. Lekari se bore za njen život - tvrdi Predrag Sazdanović, direktor Kliničkog centra u Kragujevcu.

Državljanin Rumunije bio je u prolazu, ali se pre nedelju dana javio požarevačkoj bolnici jer mu je pozlilo.

Čačanka koja je preminula primljena je u bolnicu preksinoć u teškom stanju, i bila je hronični bolesnik - rekla je potparolka Opšte bolnice Biljana Kočović.

U Čačku je pre nekoliko dana preminuo i dvogodišnjak, sumnja se od gripa, ali se rezultati obdukcije još uvek čekaju.

Obzirom da bi zbog epidemije gripa koja se proširila na većinu gradova Srbije, broj zaraženih mogao drastično da poraste nakon završetka školskog raspusta, razmatra se njegovo produžavanje na inicijativu roditelja koji su izrazili zabrinutost.

Iz Instituta za javno zdravlje "Batut" saopšteno je da će ovakvu odluku doneti Ministarstvo zdravlja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.