NEĐELJKA POSETILA MAJKA U ZATVORU: Ubica je pre dve godine PRETUKAO, pa dobio zabranu da joj prilazi
Neđeljko Đurović, Foto: Printscreen/Instagram/djurovic_nedjeljko

sukobio se u zatvoru

NEĐELJKA POSETILA MAJKA U ZATVORU: Ubica je pre dve godine PRETUKAO, pa dobio zabranu da joj prilazi

Požarevljanin Neđeljko Đurović osumnjičen da je nedelju, 27. januara ranu ujutro nožem na smrt izbo Miloša Mileusnića, ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu

Objavljeno:

Neđeljka Đurovića (28) koji je uhapšen zbog sumnje da je 27. januara nožem usmrtio Miloša Mileusnića (25) u centru Beograda, protekle sedmice u pritvoru su posetili roditelji i mlađa sestra, saznaje "Blic".

Đurović je u ćeliji Centralnog zatvora od 29. januara, a majka koju je, kako su mediji pisali posle njegovog hapšenja, pretukao 2017. godine, zbog čega mu je bio zabranjen i prilazak njoj, posetila ga je posle deset dana provedenih u pritvoru.

- Početkom prošle nedelje u poseti mu je bio otac Bojica, dok su ga majka i mlađa sestra obišle u petak, nepune dve nedelje od hapšenja. Osumnjičeni se u pritvoru ponaša normalno, poštuje pravila, ne pravi nikakve incidente - saznaje “Blic” od izvora bliskog istrazi.

Otac je osumnjičenog Đurovića posetio sina dan nakon što mu je određen pritvor, pre skoro dve nedelje.

Požarevljanin Neđeljko Đurović je, kako je “Blic” ranije pisao, osumnjičen da je nedelju, 27. januara ranu ujutro nožem na smrt izbo Miloša Mileusnića, ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu. U toj zgradi je student Mileusnić, koji je bio rodom iz Čačka, živeo sa cimerom. Smrtno ranjeni Mileusnić je pao u hodniku, pokušao je da ostane svestan do dolaska Hitne pomoći, dok se osumnjičeni udaljio sa mesta zločina.

Ubrzo se Đurović sukobio sa radnicima obezbeđenja Poštanske štedionice u Ulici 27. marta. Naime, on je zatražio da ode u toalet a čuvari su ga uputili na javni. Kada je on počeo da negoduje i postaje nasilan, obezbeđenje ga je savladalo i pozvalo policiju. Policija je ubrzo došla, privela ga i pustila nakon uzimanja izjave. U tom momentu Đurović kod sebe nije imao nož. Protiv njega je podneta i krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja.

Osumnjičeni za ubistvo Mileusnića je identifikovan i uhapšen istog dana, uveče, ispred zgrade u kojoj je živeo.

Inače, odmah posle hapšenja osumnjičenog, mediji su objavili da je on priznao da je na smrt izbo mladića u Ulici Dimitrija Tucovića, koga inače nije poznavao. Navodno je ispričao da je prethodne noći bio na društvenim mrežama, da je uvideo koliko je njegov život prazan, te da je odlučio da nekoga ubije kada izađe na ulicu. Prvi na koga je naleteo, bio je Mileusnić. Kasnije na saslušanju kod tužioca, osumnjičeni je negirao da je ubio Mileusnića, da mladića nije poznavao i da nema nikakve veze sa zločinom, i naveo da je tog jutra samo izašao u kratku šetnju i da kupi cigarete.

Peticija za doživotnu robiju

Na portalu peticija24.com pojavila se peticija kojom se traži doživotna kazna zatvora za ubicu Miloša Mileusnića (25), koju su pokrenuli drugovi žrtve.

- “Stravično ubistvo studenta Miloša Mileusnića dogodilo se 27. januara 2019. godine u Ulici Dimitrija Tucovića 20 A, ispred ulaza zgrade u kojoj je stanovao. Motiv ovog svirepog ubistva je bizaran i potresao je celu Srbiju. Neđeljko Đurović - ubica je izašao na ulice Beograda sa namerom da izvrši krvavi pir i oduzme nečiji život. Miloš Mileusnić je bio prva osoba na ulici na koju je ubica naišao i izgubio je život bez ikakvog povoda. Ubica i Miloš se, pre ovog brutalnog događaja, nisu poznavali niti ikada sreli. Taj prvi i poslednji susret je bio tragičan za našeg drugara Miloša Mileusnića. Ovaj stravičan događaj ne sme ostati nezapamćen i zato apelujemo na sve ljude zdravog razuma da potpišu peticiju kako bi ubica dobio drakonsku kaznu, a svaki potencijalni slučaj ovakvog tipa bio sprečen” - navodi se u peticiji iza koje stoje Miloševi drugari.

Advokat: Ne znam koji su dokazi protiv Đurovića

Jovan Stanojević, advokat osumnjičenog Đurovića, naveo je za “Blic” da od tužilaštva još nije dobio spise predmeta da bi video kakvi su dokazi protiv njegovog klijenta, i da mu nije jasno zašto se sa tim odugovlači.

- Dok ne vidim ceo predmet ne mogu ništa da kažem - rekao je advokat Stanojević koji se žalio zbog takvog postupanja tužilaštva.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.